Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: "Un milion de stele" la catedrala din Iași și în alte 12 comunități

Duminică, 11 noiembrie 2018, începând cu ora 19.00 va avea loc acțiunea "Un milion de stele" organizată de Centrul Diecezan Caritas Iași la catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Acțiunea Un milion de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun; în România, acest eveniment se organizează la nivel național din anul 2009.

În cadrul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, biserici, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.

Scopul acestui eveniment este sensibilizarea comunității și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, persoanele marginalizate social, singure sau bolnave.

Un milion de stele este organizat de CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAȘI care din anul 1990 acționează în domeniul serviciilor sociale comunitare. Asociația Caritas promovează caritatea, furnizează servicii sociale persoanelor defavorizate, răspunzând profesionist prin implicare și devotament nevoilor cu care se confruntă societatea. Principalele domenii de activitate ale Centrului Diecezan Caritas Iași sunt: Domeniul Copii, Tineri, Familii si Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități. Sumele colectate în cadrul evenimentului vor fi utilizate pentru susținerea activităților sociale realizate de cele două domenii.

Anul acesta, Centrul Diecezan Caritas Iași își mobilizează toate eforturile pentru a sprijini beneficiarii din cadrul acestor domenii, fie că este vorba de familii aflate în dificultate, copii care visează la o copilărie mai bună, adolescenți sau vârstnicii singuri afectați de fenomenul sărăciei și al marginalizării sociale. Gestul aprinderii unei lumânări înseamnă totodată aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

Cu prilejul Un milion de stele va fi organizată și o expoziție de obiecte hand-made realizate de beneficiarii, voluntarii și personalul de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" și Centrul de Resurse pentru Familii. După fiecare Liturghie desfășurată duminică, 11 noiembrie, la catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" voluntarii îi așteaptă pe toți credincioșii la standul cu obiecte expuse spre vânzare. Astfel, îndemnăm publicul spre solidaritate, oferind un mic suport persoanelor care se confruntă cu neajunsurile și excluziunea socială.

De asemenea, vom avea parte și de un program artistic emoționant: copiii de la Don Bosco (voce și orgă) și un recital de muzică susținut de Andreea Miler, Maria Miler și Bianca Dogariu.

Acțiunea oferă oportunitatea oricărei persoane de a face un bine aplecându-se cu empatie către dezvoltarea armonioasă a societății și către dorințele celor mai puțin norocoși.

Evenimentul Un milion de stele se va desfășura în aceeași perioadă și în alte 12 comunități în care se vor colecta fonduri pentru susținerea beneficiarilor programului de Îngrijire la domiciliu:

  1. Faraoani: biserica "Sfântul Anton de Padova"

  2. Hălăucești (Iugani): biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria"

  3. Huși: biserica "Sfântul Anton de Padova" și biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria"

  4. Iugani: biserica "Sfânta Fecioară Maria, Regină"

  5. Nicorești (Pârgărești): biserica "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată"

  6. Oțeleni: biserica "Sfânta Ana"

  7. Sagna (Roman): biserica "Înălțarea Domnului"

  8. Satu Nou (Pârgărești): biserica "Sfântul Mihail"

  9. Săbăoani: biserica "Sfântul Mihail"

  10. Suceava: biserica "Sfântul Ioan Nepomuk"

  11. Tămășeni (Roman): biserica "Sfânta Fecioara Maria, Regina"

  12. Valea Mare (Faraoani): biserica "Sfântul Mihail"

Vă așteptăm să aprindem o stea pentru comunitatea noastră!

Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat