Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Suflul Duhului, Biserica și lumea de astăzi. Întâlnire ecumenică a episcopilor prieteni ai Mișcării Focolarelor

La Sigtuna (Suedia) se desfășoară cea de-a 37-a întâlnire ecumenică a episcopilor prieteni ai Mișcării Focolarelor, începută marți, 6 noiembrie, și care se va încheia vineri, 9 noiembrie 2018. În centru se va afla ascultarea Duhului în fața provocărilor ecumenice și contemporane.

Cei 40 de episcopi din diferite Biserici creștine, prieteni ai Mișcării Focolarelor, care se vor reuni în perioada 6-9 noiembrie, au ales Suedia datorită însemnătății sale profunde în parcursul ecumenic.

Întâlnirea va avea loc la doi ani de la evenimentul din Lund care a dat un nou impuls dialogului ecumenic: în declarația comună semnată de papa Francisc și de episcopul Munib Younan, atunci președinte al Federației Luterane Mondiale, se citește printre altele: "Ne angajăm să mărturisim împreună harul milostiv al lui Dumnezeu, revelat în Cristos răstignit și înviat. (...) Ne angajăm să creștem pe mai departe în comuniunea înrădăcinată în Botez, încercând să înlăturăm obstacolele care rămân, ce ne împiedică să ajungem la unitatea deplină confirmă cu voința lui Cristos care dorește să fim una, așa încât lumea să poată crede (cf. In 17,21)".

Dezvoltarea unei comuniuni care să devină mărturie este scopul acestor reuniuni periodice ale episcopilor prieteni ai Mișcării Focolarelor care doresc, de asemenea, să aprofundeze spiritualitatea unității care a luat naștere din carisma Chiarei Lubich.

După etapele din Ierusalim, Constantinopol (Istanbul), Londra, Augsburg, Katowice și alte orașe semnificative pentru itinerarul ecumenic, participanții din 12 Biserici creștine provenind din 18 țări se vor reuni pentru a reflecta asupra temei "Suflul Duhului, Biserica și lumea de astăzi". Va fi prezentă Maria Voce, președinta Mișcării Focolarelor, care va prezenta tema "Duhul Sfânt, sufletul Bisericii, în experiența și gândirea Chiarei Lubich".

Vor fi discutate diferite probleme: de la provocarea ecumenică de astăzi în diferite regiuni geografice până la sensul reconcilierii în cultura contemporană, la reînnoirea Bisericii și sinodalitate. De asemenea, va fi dedicat un spațiu comemorării comune a Reformei (2017) și a însemnătății ei pentru Biserica de astăzi.

Sursa: http://www.focolare.org/news/2018/11/05/lo-spirito-anima-della-chiesa/

Traducere din limba italiană de Rita Mihoc


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat