Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Cateheză: "Lectio Divina" - tema a XLIV-a: "Porunca cea mai mare"

Tema a XLIV-a: "Porunca cea mai mare" - propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din timpul de peste an - prezintă episodul în care un cărturar de la Ierusalim voia să știe de la Isus care este porunca cea mai mare (Mc 12,28-34).

Un cărturar de la Ierusalim voia să afle părerea lui Isus despre ceea ce află la baza vieții de credință. Aceeași preocupare este prezentă deseori în mintea celor care vor să știe ce anume este mai important în religie. Și astăzi unii spun că lucrul cel mai important este primirea Botezului, iar alții afirmă că în centrul vieții de credință se află rugăciunea, participarea la liturghia duminicală și la ceremoniile liturgice. De asemenea, mai sunt și cei care susțin cu tărie că iubirea față de aproapele este porunca cea mai importantă, sau cei care acordă o foarte mare importanță atât funcțiilor pastorale din comunitatea creștină, cât și modului în care se prezintă Biserica în societatea modernă. Înainte de a citi răspunsul dat de Isus în evanghelie, am putea să ne întrebăm cu sinceritate: ce anume este mai important pentru mine în viața de credință?

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară joi, 1 noiembrie 2018, ora 18:00, la "Casa Providenței" din Iași (Str. Plopii fără Soț, nr. 7). Activitatea este coordonată de pr. Mihai Roca.

Isus a confirmat concluzia formulată de cărturar, iar apoi i-a spus: "Nu ești departe de împărăția lui Dumnezeu". În mod implicit, Isus a afirmat că împărăția lui Dumnezeu constă în a recunoaște că iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele sunt cele mai importante porunci. Dacă Dumnezeu este Tată, noi toți suntem frați și surori și trebuie să demonstrăm acest lucru în mijlocul comunității în care trăim. Și, deoarece "în aceste două porunci este cuprinsă toată Legea și Profeții" (Mt 22,40), discipolii lui Isus trebuie să-și întipărească bine în minte și în inimă această axiomă: doar prin iubirea față de aproapele se ajunge la Dumnezeu.

Prof. Mariana Sofronie

 


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat