Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Seara Tuturor Sfinților

Ne apropiem cu pași grăbiți de ziua de 1 noiembrie și magazinele sunt pline de bostani desenați cu ochi și gură, de pălării de vrăjitoare și schelete. Internetul este invadat de asemenea de astfel de lucruri. Dar 1 noiembrie nu este sărbătoarea Tuturor Sfinților? Nu trăiesc ei viața cea veșnică în slava paradisului alături de Cristos cel Înviat? Nu suntem creștini? Și atunci de ce ne lăsăm prinși de curentul de piață actual, de ce alergăm și noi după schelete, vrăjitoare și bostani goi?

Pentru a ne aminti care este adevărata semnificație a zilei de 1 noiembrie, noi, un grup de copii și tineri ai Parohiei Romano-Catolice "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Siret, ajutați de Surorile Dominicane și susținuți de părintele paroh Carmil Farțade, am organizat Seara Tuturor Sfinților, duminică, 28 octombrie 2018. Printr-o mică scenetă am încercat să transmitem că un adevărat creștin trebuie să celebreze viața, nu moarte.

Personajele principale din scenetă, două tinere care mergeau în centrul orașului pentru a sărbători Halloween-ul s-au întâlnit pe stradă cu un grup de copii și tineri care mergeau la biserică pentru a-i sărbători pe toți sfinții. Curioase, au acceptat să facă cunoștință cu sfinții: sfânta Fecioară Maria, fericita Veronica Antal, sfântul Francisc din Assisi, sfântul Dominic de Guzman, fericitul Anton Durcovici, sfânta Ecaterina din Siena, sfânta Tereza din Calcutta, sfântul Anton de Padova și sfântul Dominic Savio. Au învățat de la aceștia "Alfabetul limbii sfinte" și au hotărât să rămână să sărbătorească împreună cu ei.

Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în această activitate, precum și celor care au avut răbdarea să ne privească și sperăm că mesajul nostru a ajuns la cât mai multe persoane: la 1 noiembrie îl sărbătorim pe Cristos împreună cu toți sfinții și îngerii săi. Halloween nu este o sărbătoare frumoasă, nu ne învață nimic folositor. Noi suntem creștini și vrem să dovedim aceasta prin faptele și cuvintele noastre, prin modul de a ne comporta și de a ne îmbrăca!

Pe pagina Facebook a Surorilor Dominicane puteți vedea un montaj video cu fotografiile de la acest eveniment.

Bianca Pieszczoch

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 octombrie: Siret: Seara Tuturor Sfinților


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat