Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Cateheză: "Lectio Divina" - tema a XLIII-a: "Cele opt fericiri"

Tema a XLIII-a: "Cele opt fericiri" - propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din timpul de peste an - prezintă prezintă mesajul central al predicii de pe munte (Mt 5,1-12).

Textul din Mt 5,1-12 ne invită să medităm asupra fericirilor proclamate de Isus în predica de pe munte. Evanghelistul îl prezintă pe Isus urmat de o mulțime numeroasă și urcând pe un munte în apropiere de Marea Galileii. După ce s-a așezat, Isus a privit la cei adunați în jurul său și a început să-i învețe, zicând: "Fericiți cei săraci în duh, cei care plâng, cei blânzi, cei cărora le este foame și sete de dreptate, cei milostivi, cei cu inima curată, făcătorii de pace, cei persecutați pentru dreptate". Fiecare frază rostită de Isus cuprindea adevărate cuvinte de foc ce aveau să aprindă inimile și entuziasmul celor de față și al tuturor celor care le vor auzi, a miliarde de persoane care se vor lăsa transformate farmecul unic divinului Învățător.

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară marți, 30 octombrie 2018, ora 18:00, la "Casa Surorilor Dominicane" din Siret (Suceava). Activitatea este coordonată de sr. Luminița Antonică, OP.

Doamne Isuse, îți mulțumesc pentru că îmi indici drumul pe care trebuie să-l parcurg cu scopul de a fi în alianță cu tine și de a forma comunitatea ta. A face aparte din "comunitatea" discipolilor tăi înseamnă pentru mine a-mi deschide inima către frați și a le ieși în întâmpinare mai ales celor mici, săraci și marginalizați.

Doamne Isuse, dă-mi harul de a fi umil, de a-mi duce povara vieții de fiecare zi și de a păși pe calea sfințeniei. Tu m-ai încurajat în fața suferințelor, m-ai ajutat să depășesc obstacolele de orice fel și mi-ai spus de opt ori: "Fericiți! Să fiți fericiți!". Neexcluzând niciun aspect al suferințelor vieții de fiecare zi, m-ai ajutat să înțeleg că am nevoie de ajutorul tău pentru a intra cu umilință în împărăția lui Dumnezeu. Tu care viețuiești și domnești împreună cu Tatăl, în unire cu Duhul Sfânt, în vecii vecilor. Amin.

(Lectio Divina, Tema a 43-a, Rugăciunea finală)

Prof. Mariana Sofronie

 


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat