Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Formare pentru tinerii voluntari din Asociația Kolping Moldova

În perioada 26-28 octombrie 2018, la Oituz a avut loc întâlnirea simpatizanților și voluntarilor din Asociația Kolping Moldova, scopul fiind descoperirea exemplului pe care Adolph Kolping ni l-a lăsat pentru a alege drumul voluntariatului. Comunitățile participante la acest eveniment au fost: Ploscuțeni, Oituz și Ferăstrău.

Programul acestor zile a urmărit cunoașterea profilului Kolping de către participanți și responsabilitatea angajării în activitatea asociației. Pentru o mai bună desfășurare a activităților, în seara zilei de 26 octombrie 2018 simpatizanții și voluntarii participanți au avut posibilitatea de a se cunoaște prin intermediul unor jocuri conduse de Alexandra Domocoș, tânăr voluntar din Oituz.

Cea de-a doua zi a întâlnirii a debutat cu un impuls oferit de părintele Ștefan Ciubotaru, praeses Kolping Moldova și un salut de bun venit din partea părintelui Bernardin Farțade, paroh al comunității din Oituz. A fost prezentat un material despre viața lui Adolph Kolping, pentru ca cei prezenți să înțeleagă drumul asociației în timp, după care pr. Ștefan Ciubotaru a vorbit despre profilul asociației, profil care va fi votat și asumat la Adunarea Generală de la Caransebeș din luna noiembrie 2018. Împărțiți pe grupe de lucru, tinerii au ales un capitol din profilul asociației pentru a-l explica și a da exemple de punere în practică prin diferite activități de voluntariat. Aceștia și-au susținut prezentările, motivând și explicând alegerile făcute.

A urmat o sesiune de întrebări din partea tinerilor despre asociație, familie, prietenie, religie și alte subiecte de interes pentru cei prezenți, încercarea de a răspunde acestora revenind pr. Ștefan Ciubotaru, pr. Emil Robu, Alexandrei Domocoș, Cristinei Nicu, Monicăi Benedic și lui Corneliu Bulai. Această sesiune de formare s-a încheiat cu o rugăciune condusă de pr. Ștefan Ciubotaru, mulțumind astfel pentru momentele de informare și destindere.

În a doua parte a zilei, i-am primit împreună pe tinerii din Oituz care, pentru prima dată, au făcut cunoștință cu asociația noastră și cu activitățile Kolping. Alexandra Domocoș și Cristina Nicu, liderul de tineret, au fost cele care le-au prezentat activitatea, încercând să prezinte responsabilitățile care trebuie asumate, dar și satisfacțiile care rezultă din implicarea în acțiunile de voluntariat. Pe parcursul serii ne-am bucurat de prezența ansamblui de dans grecesc din Onești, condus dl. Nicu Bulilete.

Întâlnirea s-a încheiat cu înscrierea celor ce și-au arătat disponibilitatea pe listele asociației din Oituz. Seara a continuat cu interpretarea unor scurte scenete din viața lui Adolph Kolping, alese cu o seară înainte de tinerii participanți la întâlnirea de formare și pregătite de aceștia în grupe de lucru, astfel dovedind cunoașterea vieții Părintelui Calfelor, dar și talentul de scenarist, regizor sau actor. La finalul întâlnirii, fiecare tânăr a împărtășit impresii, informații și idei cu care pleacă de la această sesiune de formare, bucuria de a se fi întâlnit, de a fi cunoscut oameni noi, de a fi legat prietenii și de a fi descoperit informații noi despre asociație și despre fondatorul acesteia fiind unanim împărtășită.

Duminică, 28 octombrie 2018, ultima zi a întâlnirii, a început cu participarea la sfânta Liturghie a comunității din Oituz, după care tinerii din Ferăstrău, Ploscuțeni și Oituz s-au despărțit, luând acasă experiența frumoasă trăită în aceste zile, bucuria întâlnirii și ideile noi de pus în practică în comunitățile în care se întorc.

Spunem "Bun venit!" comunității din Ferăstrău și le dorim mult succes în activitățile pe care și le propun și mulțumim tuturor celor care au răspuns pozitiv chemării noastre, tineri voluntari și simpatizanți, preoți și responsabili cu organizarea acestor zile. Mulțumim celor din Oituz pentru disponibilitate și timpul oferit. Dumnezeu să vă răsplătească și să ne fie alături tuturor în acțiunile pe care le vom iniția și desfășura în viitor.

Monica Benedic,
președinte Asociația Kolping Moldova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-28 octombrie: Oituz: Zile de formare pentru voluntarii din Asociația Kolping Moldova
 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat