Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tinerii de la Sinod către papa: "Mulțumim pentru că ne-ați dat spațiu"
De Andrea Tornielli

Sâmbătă 27 octombrie 2018, Sinodul Episcopilor dedicat tinerilor încheie lucrările sale cu votarea documentului conclusiv. Însă o primă încheiere, sărbătorească, a fost celebrată în seara de vineri, a 24-a zi de muncă a Sinodului. Tinerii auditori chemați să participe la lucrări au organizat o sărbătoare în atriul aulei "Paul al VI-lea", pentru a-i mulțumi papei că i-a invitat. Unii tineri au cântat, au dansat și au recitat poezii. Cardinalul Lorenzo Baldisseri, secretar al Sinodului Episcopilor, a cântat la pian. Și tinerii au citit o scrisoare adresată papei Francisc.

"Preaiubite papă Francisc, noi tinerii, prezenți la Sinod, vrem să profităm de această ocazie pentru a-ți exprima recunoștința noastră și bucuria noastră pentru că ne-ai dat spațiu de a parcurge împreună această mică bucată de istorie. Ideile noi au nevoie de spațiu și tu ni l-ai dat. Lumea de astăzi, care ne prezintă nouă tinerilor oportunități inedite împreună cu atâtea suferințe, are nevoie de noi răspunsuri și de noi energii de iubire. Are nevoie să regăsească speranța și să trăiască fericirea care se simte mai mult în a da decât a primi, lucrând pentru o lume mai bună".

"Noi vrem să afirmăm - continuă tinerii de la Sinod - că împărtășim visul tău: o Biserică în ieșire, deschisă tuturor și mai ales celor mai slabi, o Biserică spital de campanie. Deja suntem parte a acestei Biserici și vrem să continuăm să ne angajăm concret pentru a îmbunătăți orașele și școlile noastre, lumea socio-politică și locurile de muncă, răspândind o cultură a păcii și a solidarității și punându-i în centru pe săraci, în care se recunoaște însuși Isus".

"La sfârșitul acestui Sinod - încheie scrisoarea - dorim să-ți spunem că suntem cu tine și cu toți episcopii din Biserica noastră, chiar și în momentele de dificultate. Te rugăm să continui drumul pe care l-ai întreprins și îți promitem sprijinul nostru deplin și rugăciunea noastră zilnică".

(După Vatican Insider, 27 octombrie 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu
 


lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat