Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sinod. Scrisoarea către tineri: Biserica și lumea are nevoie urgentă de voi

Vouă, tineri din lume, ne adresăm noi, părinții sinodali, cu un cuvânt de speranță, de încredere, de mângâiere. În aceste zile ne-am reunit pentru a asculta glasul lui Isus, «Cristos veșnic tânăr», și a recunoaște în El multele voastre glasuri, strigătele voastre de bucurie, plângerile, tăcerile. Știm despre căutările voastre interioare, despre bucuriile și speranțele voastre, despre durerile și angoasele voastre care constituie neliniștea voastră.

Dorim ca acum să ascultați un cuvânt de la noi: vrem să fim colaboratori ai bucuriei voastre pentru ca așteptările voastre să se transforme în idealuri. Suntem siguri că veți fi gata să vă angajați cu voința voastră de a trăi, pentru ca visele voastre să capete formă în existența voastră și în istoria umană. Slăbiciunile voastre să nu vă descurajeze, fragilitățile și păcatele să nu fie piedică în calea încrederii voastre. Biserica vă este mamă, nu vă abandonează, este gata să vă însoțească pe drumuri noi, pe cărări din înălțimi unde vântul Duhului suflă mai puternic, risipind ceața indiferenței, a superficialității, a descurajării.

Când lumea, pe care Dumnezeu a iubit-o atât de mult încât i l-a dăruit pe Fiul său Isus, este concentrată asupra lucrurilor, asupra succesului imediat, asupra plăcerii și îi strivește pe cei mai slabi, voi ajutați-o să se ridice din nou și să-și îndrepte privirea spre iubire, frumusețe, adevăr, dreptate. Timp de o lună am mers împreună cu unii dintre voi și cu mulți alții legați cu noi cu rugăciunea și afectul. Dorim să continuăm acum drumul în orice parte a pământului unde Domnul Isus ne trimite ca discipoli misionari. Biserica și lumea are nevoie urgentă de entuziasmul vostru. Deveniți colegi de drum ai celor mai fragili, ai săracilor, ai celor răniți de viață. Sunteți prezentul, fiți viitorul cel mai luminos.

Părinții sinodali

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu
 


lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat