Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Ultima serie de exerciții spirituale pentru preoți

Vineri, 19 octombrie 2018, la Luncani, s-a încheiat ultima serie de exerciții spirituale pentru preoți din acest an. Exercițiile spirituale s-au desfășurat pe parcursul a patru zile, în perioada 15-19 octombrie 2018, și l-au avut drept moderator pe părintele Isidor Iacovici. Plecând de la primul capitol din Cartea Genezei, părintele Isidor ne-a invitat, prin meditațiile sale, să citim într-o altă lumină, existența și misiunea noastră de păstori.

Meditând asupra celor șase zile ale Creației, am putut descoperi iubirea pe care Dumnezeu ne-o poartă și misiunea ce ne este încredințată de el, pentru ca prin slujire, umilință și iubire să participăm la înfrumusețarea tuturor realităților create, în mod special a omului și a creștinului.

În cadrul meditațiilor și considerațiilor de seară, pe baza unui material aparținând card. Martini, am putut descoperi cum își gestiona Cristos timpul, pentru a răspunde cerințelor oamenilor și necesității lor, dar păstrând mereu timp și pentru rugăciune și dialog personal cu Tatăl ceresc. Sufletul preoțesc trebuie să se străduiască să reflecte în viața de zi cu zi ceea ce se întâmplă și ceea ce celebrează zilnic pe altarul de jertfă. Trebuie să existe un echilibru clar între activitățile zilnice: rugăciune și muncă. Munca trebuie să reflecte mereu ceea ce preotul se străduiește să practice în viața de rugăciune: ascultarea, slujirea și lauda adusă lui Dumnezeu.

După aceste considerații de seară, înainte de recitarea Completoriului, părintele dădea citire unor părți din Circulara din 28 decembrie 1948 a fericitului episcop Anton Durcovici despre Isus în sfânta Euharistie. Din această scrisoare am putut descoperi prin exemplul concret al fericitului Anton Durcovici, însemnătatea și valoare întâlnirilor euharistice. Domnul, "prizonierul" tabernacolelor noastre, ne așteaptă zilnic să îl întâlnim, dar nu numai atât: ne invită ca, gustând hrana aducătoare de viață, să o purtăm cu noi și celorlalți, provocând lumea de astăzi la a gusta mântuirea și sfințirea.

Mulțumim Domnului pentru aceste zile pline de încărcătură spirituală, care ne dau un nou avânt și prospețime în vederea slujirii poporului lui Dumnezeu ce ne-a fost încredințat! Mulțumim părintelui predicator Isidor Iacovici pentru gândurile frumoase și înălțătoare transmise pe parcursul acestor zile, dar și pentru atmosfera de reculegere și fraternitate creată.

Pr. Virgil Demșa

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-19 octombrie: Luncani: Ultima serie de exerciții spirituale pentru preoți


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat