Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Cateheză: "Lectio Divina" - tema a XLI-a: "Cei mai mari trebuie să slujească"

Tema a XLI-a: "Cei mai mari trebuie să slujească" - propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din timpul de peste an - prezintă episodul în care un discipolii Iacob și Ioan îi cer lui Isus să ocupe primele locuri lângă el (Mc 10,35-45).

Evenimentul relatat este situat imediat după cea de-a treia anunțare a morții și învierii lui Isus (Mc 10,32-34). Așa cum se întâmplase și în cazul anunțurilor anterioare, nici acum reacția discipolilor nu este una pozitivă: doi dintre ei sunt interesați să știe dacă vor ocupa primele locuri în împărăția lui Dumnezeu, provocând astfel indignarea celorlalți. Acest fapt indică dificultatea discipolilor atât de a înțelege în profunzime misiunea Învățătorului lor, o misiune ce se va împlini prin jertfirea vieții sale pentru întreaga omenire, cât și de a pătrunde misterul împărăției lui Dumnezeu. Cei doi frați care pretindeau să ocupe locurile privilegiate, Iacob și Ioan, supranumiți "Boanérges" ("fiii tunetului": Mc 3,17), făceau parte din primul grup al discipolilor care l-au urmat pe Isus chiar de la început (Mc 1,19-20).

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară joi, 18 octombrie 2018, ora 19:00, la Mănăstirea "Sfânta Monica" din Izvoare (Bacău). Activitatea este coordonată de pr. Mihai Augustin Folner, OCarm.

"Doamne, te rugăm să-i îndepărtezi pe discipolii tăi de tentația popularității și a unui renume fără fundament; condu-i pe căile celor săraci și asupriți de pe acest pământ, pentru a ști să recunoască pe chipul celor mici privirea Învățătorului și a Mântuitorului.

Doamne, te rugăm să luminezi ochii discipolilor tăi pentru a putea vedea căile dreptății și ale solidarității; deschide-le urechile pentru ca ei să audă cererile celor aflați în nevoi. Îmbogățește-le inima cu fidelitate generoasă, grijă nețărmurită și înțelegere totală. Revarsă harul tău asupra lor pentru ca să devină însoțitori de drum și mărturisitori adevărați și sinceri ai gloriei ce strălucește în Răstignitul înviat și victorios. Amin".

(Lectio Divina, tema a XLI-a, Rugăciune finală)

Prof. Mariana Sofronie

 


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat