Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Cateheză: "Lectio Divina" - tema a XL-a: "Isus cheamă un tânăr bogat"

Tema a XL-a: "Isus cheamă un tânăr bogat" - propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din timpul de peste an - prezintă episodul în care un tânăr bogat l-a întrebat pe Isus despre calea pe care trebuie să meargă pentru a dobândi viața veșnică (Mc 10,1-16).

Bogăția oferă o anumită siguranță persoanelor, o siguranță la care nu sunt capabile să renunțe de cele mai multe ori. Fiind preocupați doar de interesele proprii, cei bogați își dedică întreaga viață bunăstării și carierei. Neavând această preocupare, cei săraci se simt mai liberi. Dar există și persoane sărace care și-au însușit mentalitatea persoanelor bogate. Există săraci, dar nu "săraci cu duhul" (Mt 5,3). Nu doar bogăția, ci și dorința de bogăție poate transforma o persoană, făcând-o sclava bunurilor acestei lumi și "surdă" înaintea invitației lui Isus: "Mergi, vinde ceea ce ai și dă săracilor și vei avea comoară în cer, apoi vino și urmează-mă!" (Mc 10,21). Cei legați de bunuri vor asculta cu mare dificultate glasul lui Isus.

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară miercuri, 10 octombrie 2018, ora 19:00, în Biserica "Sfânta Tereza" din Roman (Neamț). Activitatea este coordonată de pr. Eduard Pătrașcu.

Sărăcia caracteriza viața și misiunea lui Isus și a discipolilor săi. Spre deosebire de ceilalți misionari (Mt 23,15), discipolii lui Isus nu aveau voie să aibă cu ei nici aur, nici argint, nici două tunici, nici desagă, nici sandale (Mt 10,9-10). Trebuiau să aibă încredere în ospitalitatea oferită ce cei care îi primeau (Lc 9,4; 10,5-6). Atunci când erau primiți de oameni, trebuiau să trăiască din ceea ce ar fi primit ca răsplată (Lc 10,7-8). Aveau datoria de a se îngriji de cei bolnavi și nevoiași (Lc 10,9; Mt 10,8). Numai împlinindu-și această misiune au putut să le vestească oamenilor că "s-a apropiat împărăția lui Dumnezeu" (Lc 10,9).

Prof. Mariana Sofronie

 


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat