Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Deschiderea anului academic 2018-2019 la ITRC

Luni, 1 octombrie 2018, a avut loc deschiderea anului academic 2018-2019, marcat la nivelul municipiului Iași de numeroase festivități organizate de instituțiile academice. Printre acestea Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" a deschis noul an de formare pentru seminariști, în cadrul unei Liturghii solemne celebrate în capela seminarului, la ora 11:00, de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, alături de toți părinții formatori din cadrul seminarului și toți părinții profesori. Ca în fiecare an deschiderea anului universitar stă sub patronatul sfintei comemorate în această zi, sfânta Tereza a Pruncului Isus, patrona secundară a seminarului.

La începutul sfintei Liturghii, Mons. Benone Farcaș, rector al institutului, le-a adresat seminariștilor un cuvânt de încurajare la început de drum, să păstreze vie flacăra vocației. Gândul său a fost împărtășit și de PS Aurel Percă, oferind-o pe sfânta Tereza drept model pe cărarea cunoașterii lui Dumnezeu, cărare care nu poate fi urmată decât așa cum am cântat în psalmul responsorial: "Te caut, Dumnezeul meu, în simplitatea inimii". Această sfântă a dat acestei căi conturul copilăriei spirituale. Urmând-o, vom descoperi că noi, cu cât îl cunoaștem mai mult pe Cristos, cu atât ne atrage mai mult misterul său.

Deschiderea acestui nou an a continuat după-amiază în sala A14 a Facultății de Teologie Romano-Catolică, unde PS Petru Gherghel a oferit un cuvânt de încurajare pentru un nou pas pe urcușul greu al cunoașterii lui Dumnezeu. Dar totodată a amintit că această cunoaștere trebuie să se manifeste și în fapte concrete, făcând referire la referendumul ce se apropie în cadrul căruia valoarea pe care copiii lui Dumnezeu o atribuie familiei trebuie să se reflecte și printr-un astfel de vot. Cuvântul a fost preluat apoi de pr. decan Ștefan Lupu care a trasat directivele largi pentru acest an și care i-a introdus pe boboci în marea familie a Facultății de Teologie Romano-Catolică.

Urăm tuturor succes în noul an!

Ciprian Fechetă


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat