Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cluj-Napoca: Echipa Diecezei de Iași câștigătoare la Competiția "Calix Sacerdotum"

Între 24 și 26 septembrie 2018, pe parcursul a trei zile (de luni până miercuri) la Cluj-Napoca s-a desfășurat competiția "Calix Sacerdotum" (campionat de fotbal de sală), care are drept scop conștientizarea importanței practicării sportului în rândul persoanelor consacrate, a tinerilor și copiilor din diecezele și eparhiile catolice și greco-catolice din țara noastră.

"Calix Sacerdotum" își propune să facă din sport o experiență de viață pentru preoți care să poată astfel include în programele pastorale ale fiecărei dieceze/eparhii și mai ales în activitățile fiecărei parohii, acest domeniu destul de neglijat până în momentul de față.

La această competiție a participat și o echipă reprezentativă a Diecezei de Iași, formată din preoți diecezani și franciscani, care, prin comuniune, spirit competitiv și, mai presus de toate, dorință de comuniune și respect, au reușit să depășească toate celelalte echipe și astfel să ocupe primul loc pe podium.

Competiția s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, timp în care toate cele opt echipe înscrise în concurs, toate formate din preoți și persoane consacrate din țară, și-au arătat îndemânarea și capacitățile sportive.

Ceea ce face diferită această competiție sportivă de toate celelalte este faptul că în centrul ei a stat dorința de comuniune și fraternitate. A fost o ocazie de întâlnire, dar și de schimburi reciproce în ceea ce privește activitățile pastorale pe care fiecare dintre cei prezenți le desfășoară în propriile parohii.

Nu au lipsit așadar momentele de comuniune, în mod special cele din cadrul celebrărilor liturgice care s-au desfășurat zilnic și au fost centrul fiecărei zile petrecute la Cluj.

În urma acestei competiții, echipa Diecezei de Iași, echipa care a câștigat această competiție, are dreptul să aleagă cinci jucătorii proprii, cărora se vor adăuga alți cinci jucători de la celelalte echipe participante. Aceștia vor participa în primăvară la competiția europeană de futsal între preoți ce se va desfășura în Muntenegru.

Mulțumim Domnului pentru aceste zile minunate petrecute împreună cu confrații noștri. Îi felicităm pe această cale pe toți participanții pentru devotamentul, spiritul competitiv, dar în mod cu totul deosebit de respectul arătat în toate aceste zile de competiție sportivă. Le mulțumim și îi felicităm și pe organizatori care s-au preocupat ca aceste zile să fie în primul rând zile de întâlnire și de comuniune!

Pr. Virgiliu Demșa-Crainicu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-26 septembrie: Cluj-Napoca: Echipa Diecezei de Iași câștigătoare la Competiția "Calix Sacerdotum"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat