Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc către hispanicii SUA: Când diferite culturi se întâlnesc, se merge în speranță

"Diferite culturi, diferite moduri de a trăi, de a gândi se întâlnesc și se merge în speranță. V-ați propus să ajungeți la un mod diferit de a fi și de a vă relaționa care să încurajeze fiecare persoană și fiecare grup să împărtășească bogăția propriilor tradiții, bogăția propriilor experiențe, să dărâme ziduri, să construiască punți". Asta afirmă papa în video-mesajul pentru a cincea Întâlnire națională a catolicilor hispanici din Statele Unite, programată până la 23 septembrie 2018 la Grapevine, în Texas.

"Văd că a cincea Întâlnire - continuă Francisc - este un mod concret al Bisericii din Statele Unite pentru a răspunde la provocarea de «a ieși» din orice tip de comoditate, de înrădăcinare și de a se transforma în drojdie de comuniune cu toți cei care caută un viitor de speranță, în special cu tinerii și cu familiile care trăiesc în periferiile societății".

"Știu că procesul acestei a cincea Întâlniri - adaugă papa - a întărit mulți imigrați care trăiesc în situații de frică și de incertitudine. A cincea Întâlnire le-a oferit un mai mare simț de comunitate, prietenie, sprijin. A fost și un instrument de har care a dus la convertirea inimii multor persoane și, mai ales, la convertirea pastorală de situații și la convertirea pastorală a Bisericilor particulare, a parohiilor, a colegiilor, a oricărui tip de întâlnire eclezială. Convertirea pastorală prin întâlnire, desigur, în adorarea lui Isus Cristos". "Sunt conștient de contribuția pe care comunitatea hispanică o oferă vieții națiunii și mă rog pentru ca a cincea Întâlnire să continue să contribuie la reînnoirea societății și la apostolatul Bisericii în Statele Unite ale Americii".

Întâlnirea de la Grapevine este centrată pe tema "Discipoli misionari: martori ai lui Dumnezeu".

Obiectivul principal al acestei întâlniri - explică situl Sfântului Scaun Vatican News - este acela de a discerne cum Biserica din Statele Unite răspunde la prezența hispanicilor și a latinoamericanilor. O altă prioritate este aceea de a întări modul în care ei "se implică și participă la viața Bisericii ca discipoli misionari". În faza pregătitoare, înainte de deschiderea Întâlnirii, peste 5.000 de parohii au participat la procesul de consultare, cu sute de mii de enoriași care provin din toată America Latină și aparținând la culturi naționale diferite.

(După Vatican Insider, 21 septembrie 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat