Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Video-mesaj în vederea iminentei călătorii apostolice în Lituania, Letonia și Estonia (22-25 septembrie 2018)

Dragi prieteni,

În ajunul vizitei mele în țările baltice, Lituania, Letonia și Estonia, doresc să adresez un afectuos cuvânt de salut vouă tuturor care locuiți în acele ținuturi. Deși vin ca păstor al Bisericii Catolice, aș vrea să-i îmbrățișez pe toți și să ofer un mesaj de pace, bunăvoință și speranță pentru viitor.

Vizita mea coincide cu centenarul independenței națiunilor voastre și desigur va onora pe toți cei care cu jertfele lor în trecut au făcut posibile libertățile din prezent. Libertatea, așa cum știm, este o comoară care trebuie să fie constant ocrotită și transmisă, ca o moștenire prețioasă, noilor generații. În timpuri de întuneric, violență și persecuție, flacăra libertății nu se stinge, ci inspiră speranța unui viitor în care demnitatea dată de Dumnezeu fiecărei persoane să fie respectată și toți ne simțim chemați să colaborăm la construirea unei societăți drepte și fraterne.

Astăzi acel simț de solidaritate și slujire a binelui comun este mai necesară ca oricând. Doresc ca vizita mea să fie un izvor de încurajare pentru toate acele persoane de bunăvoință care, inspirate de cele mai profunde valori spirituale și culturale moștenite de la trecut, lucrează pașnic pentru a alina suferințele fraților și surorilor noștri care se află în nevoie și pentru a promova unitatea și armonia în societate, la orice nivel.

Știu că mulți se străduiesc intens pentru a pregăti vizita mea și le mulțumesc din inimă. Vă asigur tuturor apropierea mea în rugăciune și trimit binecuvântarea mea. Și vă cer, cu rugăminte, să vă rugați pentru mine. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat