Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși - Corni: Bucuria hramului împreună cu Fecioara Maria

Cu mare bucurie am sărbătorit ziua mamei noastre cerești, sâmbătă, 8 septembrie 2018, hramul bisericii din Huși - Corni, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, având ca invitat special pe Preasfințitul Aurel Percă, însoțit în procesiune către altar de aproximativ 27 de preoți.

Un mare număr de credincioși au venit în procesiune de la biserica "Sfântul Anton", împreună cu părintele paroh, Ieronim Enășoaie, și părintele vicar, Cătălin Rotăraș. Au cântat și s-au rugat sfintei Fecioare purtând statuia Maicii Domnului până la altar, fiind întâmpinați de părintele nostru paroh, Petrică Olariu, și de credincioșii parohiei având flori în mâini. Ambele comunități au dorit să se întâlnească la această mare solemnitate aducând cinstire Preacuratei și mulțumind Domnului că ne-a lăsat-o ca mamă.

La începutul solemnității, Preasfințitul ne-a invitat pe toți credincioșii prezenți să participăm cu inima la această celebrare dând cinstire Preacuratei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Iosif Bisoc, care ne-a invitat la o redescoperire a atitudinii ce trebuie să o avem în încercările și problemele vieții. Încredințând în mâinile mamei cerești frământările, necazurile, durerile trupești și sufletești, noi vom păși cu mai mare seninătate pe drumul vieții, vom avea puterea și capacitatea să depășim toate aceste obstacole care vor deveni trepte ce ne vor duce mai aproape de Preacurata. Mângâierile Maicii cerești ne vor transforma viața, iar harurile Fiului său ne vor lumina calea.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit bunului Dumnezeu pentru harurile revărsate în inimile tuturor din biserică, pentru prezența Preasfințitului, pentru cuvintele înălțătoare ale părintelui predicator, pentru prezența tuturor preoților invitați care au mărit frumusețea sărbătorii, dar și corului care, prin frumoasele cântece interpretate, ne-a învăluit sufletele de atmosfera divină a cerului.

Fiecare credincios participant a mulțumit din inimă Preacuratei depunând la altarul ei florile aduse, zăbovind în rugăciune și adresându-i cereri și mulțumiri.

Cipriana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 septembrie: Huși - Corni: Bucuria hramului împreună cu Fecioara Maria


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat