Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Slujitoarele Iubirii Milostive: Mulțumire și recunoștință la 25 de ani de prezență și activitate în România

La Barticești, în biserica "Sfântul Iosif Muncitorul", prin Liturghia prezidată de PS Petru Gherghel, duminică, 2 septembrie 2018, surorile din Congregația "Slujitoarele Iubirii Milostive" au marcat cu mulțumire și recunoștință cei 25 de ani de prezență și activitate în România. De față a fost și maica superioară a congregației, Speranza Montecchiani.

Această celebrare a inclus o serie de evenimente prin care surorile au voit să-și exprime recunoștința față de Dumnezeu pentru tot ce el a înfăptuit prin slujirea lor și în viețile celor pe care i-au slujit.

La Casa "Maica Speranța" din Barticești, sediul surorilor, manifestările jubiliare au început încă de luni, 27 august 2018, cu vizitarea casei, cu posibilitatea de a cunoaște activitățile surorilor, de a venera relicva fondatoarei, fericita Maica Speranța a lui Isus, vizitarea expoziției de fotografii care amintesc de activitățile desfășurate în ultimii ani.

Joi, 30 august, fost organizate o întâlnire pentru copii, cu tema "Copilăria fericitei Maica Speranța", iar seara o adorație euharistică de laudă și mulțumire lui Dumnezeu.

Vineri, 31 august, au fost organizate o întâlnire cu bolnavii și persoanele în vârstă, urmate de conferința "Maica Speranța și persoanele în vârstă", mărturii, sfânta Liturghie și o agapă frățească.

Sâmbătă, 1 septembrie, a fost o întâlnire cu adulții și tinerii, în cadrul căreia a fost prezentată conferința "Spiritualitatea Maicii Speranța". Seara, ne-am rugat sfântul Rozariu împreună cu credincioșii.

Momentul culminant al acestor celebrări a fost duminică, 2 septembrie, în cadrul sfintei Liturghii solemne, prezidată de PS Petru Gherghel, însoțit de numeroși preoți, în biserica parohială "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești.

În cuvântul de învățătură, pr. Cornel Cadar a adresat un salut călduros tuturor celor prezenți și invitația de a aduce laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra noastră.

Cei 25 de ani de prezență a surorilor Iubirii Milostive în Dieceza de Iași ne îndeamnă să ne amintim drumul parcurs de ele și să evidențiem faptul că Dumnezeu le-a purtat de grijă în tot acest timp.

Surorile mulțumesc pentru chemare, pentru harul care le-a fost dat, pentru misiunea încredințată de bunul Isus și pentru sprijinul și ajutorul celor care au fost și primii beneficiari ai slujirii lor.

Mesajul Familiei Iubirii Milostive este ca toți oamenii să-l cunoască pe Dumnezeu ca un Tată bun, plin de îndurare, de milostivire, care vrea să-i facă fericiți, îi caută și îi însoțește cu o iubire constantă. Acest mesaj a dat culoare spiritualității în Dieceza de Iași, prin trăirea carismei fondatoarei, fericita Maica Speranța a lui Isus: "Totul din iubire".

În încheiere, pr. Cornel Cadar a cerut binecuvântarea lui Dumnezeu, în continuare, asupra surorilor Iubirii Milostive, care mulțumesc pentru privilegiul și bucuria de a sluji aproapelui.

La final, Preasfințitul Petru Gherghel și-a exprimat bucuria și mulțumirea că aceste surori și acești frați ai Iubirii Milostive au ajuns în Dieceza de Iași, la Barticești.

Menționând legătura frumoasă și unitatea dintre Familia Iubirii Milostive și Dieceza de Iași, episcopul a arătat că este impresionant faptul că beatificarea Maicii Speranța și cea a episcopului Anton Durcovici au avut loc în același an, 2014, și aceeași lună, la diferență de doar câteva zile.

Excelența sa a mulțumit pentru slujirea surorilor și le-a cerut să facă în continuare același lucru pentru că avem nevoie de milostivire, pace, lumină și iubire. Ca mulțumire și recunoștință a oferit superioarei generale, Speranza Montecchiani, o imagine a Maicii Domnului de la Cacica.

Printr-un spectacol cultural-artistic, copii, tineri și adulți au adus un omagiu pentru slujirea surorilor.

Pe scurt, dorim să amintim etapele semnificative ale misiunii noastre în România.

În anul 1993, la invitația Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași, surorile Iubirii Milostive au venit în Dieceza de Iași, pentru formarea novicelor Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". Surorile s-a stabilit la început în Iași, unde s-au familiarizat cu limba română și au făcut primii pași spre cunoașterea realităților românești.

Sr. Stella și sr. Damiana, primele surori care au ajuns în România, povestesc cu mare emoție și iubire despre credința puternică pe care au găsit-o, credință întemeiată și hrănită de mărturia și de martiriul multor creștini, de mulțimea de copii și de tineri și de speranța puternică în Dumnezeu.

Începând cu anul 1994, surorile au început activitatea de formare a novicelor la Barați, județul Bacău, la Casa "Buna Vestire".

Din anul 1995, Slujitoarele Iubirii Milostive au desfășurat activitatea pastorală la Spitalul din Barticești, care era în construcție. Aici au continuat slujirea colaborând cu personalul medical și bolnavii, oferind sprijin material și sprijinul persoanelor aflate în dificultate și nu numai.

În anul 1998, în ziua de 8 septembrie, a fost inaugurată Casa "Maica Speranța" din Barticești, fapt ce a permis surorilor să desfășoare activități în spiritul propriei carisme: "Totul din iubire".

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru binecuvântările și harurile cu care ne-a învrednicit!

Mulțumim fondatoarei noastre și superiorilor pentru încredere, pentru sprijinul și ajutorul de care ne-am bucurat pe parcursul celor 25 de ani!

Mulțumim episcopilor de Iași, preoților parohi și vicari care au lucrat și lucrează la Barticești!

Mulțumim membrilor grupului "Laicii Iubirii Milostive", prietenilor, binefăcătorilor, credincioșilor și tuturor celor care ne-au sprijinit în slujirea noastră, rugându-se pentru noi!

Slujitoarele Iubirii Milostive

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 august - 2 septembrie: Barticești: Slujitoarele Iubirii Milostive: Mulțumire și recunoștință la 25 de ani de prezență și activitate în România


 

lecturi: 57.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat