Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Părinți, atenție la ce se propune copiilor dumneavoastră!

Dacă până mai ieri, cel puțin în țara noastră, cuvinte precum sex, gender, homosexual și altele erau un tabu, era o rușine și să le pronunți, astăzi, nu doar că le întâlnim la tot pasul, dar prin diferite tertipuri suntem aproape obligați să le facem loc în viața noastră.

Așa se face că mai zilele trecute Ministerul Educației Naționale încerca să introducă în școală o strategie de educație a părinților, în care era sugerat acestora să arate copiilor că există și alte modele de familie decât cea pe care o știu ei.

Au intervenit atunci, Biserica, diferite instituții ale statului, precum și o serie de persoane cu vază în societate, mai ales din lumea academică, medicală și școlară. Și totul s-a oprit!

Se vede însă că atunci când prin diferite inițiative li s-a închis ușa celor care vor să învețe copiii că există și alte genuri, alt tip de "familie", alt tip de manifestare specifice bărbatului și femeii, aceștia au încercat să intre pe fereastră. Închizând-o și pe aceasta, dușmanii familiei voite de Dumnezeu nu au cedat, ci încercă să intre prin "crăpături", iar acolo unde nu sunt, încearcă să le provoace.

De aceea, noi, ca Biserică, preoți împreună cu credincioși, familiile creștine fundamentate pe primele pagini ale cărții Genezei, acolo unde citim că Dumnezeu l-a făcut pe om în cele două forme ale sale, bărbat și femeie, și i-a chemat la comuniune și la deschiderea spre viață prin familie, noi avem astăzi o datorie de suflet față de părinții, bunicii și strămoșii noștri, dar și o datorie față de Creator care l-a vrut pe om așa și nu altfel, avem datoria de a lăsa generațiilor de după noi tezaurul pe care l-am primit la rândul nostru, familia formată din bărbat, femeie și copii.

Nu trebuie să ne temem să apărăm ceea ce am primit, să recunoaștem că provenim dintr-un bărbat și o femeie, respectiv tatăl și mama noastră, că familia e sacră și că orice copil, în orice școală ar învăța, trebuie să știe că bărbatul are misiunea sa, iar femeia are misiunea sa, că doar împreună, în sacramentul Căsătoriei, Dumnezeu îi cheamă să aibă alți copii, să construiască o casă, să se realizeze ca oameni și să lucreze împreună la mântuirea lor.

Nu putem să ne lăsăm dominați de dușmanii familiei care încearcă să o distrugă, care prin diferite metode încearcă să inoculeze copiilor că pot fi și altceva decât sunt.

În acest sens, părinți, dumneavoastră aveți prima și cea mai nobilă misiune de a veghea cu privire la conținutul educațional pe care îl primesc copiii dumneavoastră la școală. Nu permiteți să li se transmită decât ceea ce din punct de vedere moral, etic, cultural și religios, este verificat și care îi ajută să crească în mod matur. Orice abatere de la ceea ce este corect și adevărat se va regăsi ulterior în comportamentul lor și în viața lor personală, ceea ce va aduce prejudicii greu de imaginat, atât pentru dumneavoastră cât și pentru societate.

Vă rugăm să vă uniți în demersul nostru de a apăra familie și să cereți preoților din parohie tabelele pe care să semnați, arătând prin aceasta că sunteți "împotriva oricărei ingerințe a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în educația copiilor și în educația parentală". Iar atunci când se va clarifica și data referendumului pentru definirea în Constituție a căsătoriei ca "o uniune între bărbat și femeie", vă rugăm să răspundeți cu aceeași responsabilitate și maturitate.

Mulțumim pentru că iubiți familia!

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei

* * *


 

lecturi: 68.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat