Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Ultimul curs pentru logodnici din 2018

Sâmbătă, 1 septembrie 2018, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian, a avut loc ultima ediție a cursului pentru logodnici din proiectul anual al Oficiului pentru Pastorația Familiei, pentru anul 2018.

Început cu mare entuziasm în ziua de 12 mai, la același centru "Gaudium et spes", cursul pentru logodnici, desfășurat în șaisprezece ediții, în nouă locații diferite, a adunat de-a lungul anului 111 perechi de tineri din parohiile diecezei. Tuturor le mulțumesc pentru că au dat importanță pregătirii viitoarei lor vieți de familie!

La Traian, cu ocazia ultimului curs, ca de obicei, nu au fost multe perechi de tineri, doar patru și o tânără, dornică să cunoască ce înseamnă să te lași cucerită de un băiat și să intri cu el în proiectul lui Dumnezeu care se cheamă familie.

Tinerii prezenți la Traian au putut descoperi la rândul lor cât de important e să se perceapă în mod reciproc ca dar și că în această logică sunt chemați de către Dumnezeu pentru ca prin căsătorie și apoi viața de familie să aibă grijă de darul primit: să-i stea alături, să-l respecte în toată demnitatea sa, să-l privească și să-l înțeleagă așa cum îl privește și îl înțelege Dumnezeu, să construiască alături de el, să se motiveze, într-un cuvânt, să meargă împreună pe drumul mântuirii.

Metodele naturale, aspectul antropologic, psihologic și pedagogic, precum și multele exemple din viața concretă, au avut rolul de a da credibilitate cursului, de a-i conferi și mai mult importanța pe care o are pe latura umană și de a-l integra și mai profund alături de formarea religioasă în ceea ce înseamnă planul lui Dumnezeu cu omul, cu bărbatul și cu femeia, chemați să întemeieze o familie.

Mulțumesc tuturor tinerilor care au participat de-a lungul edițiilor cursului, mulțumesc echipei de formatori, ca și preoților care i-au orientat și spre acest tip de formare, cum este cea umană, rămânând ca de obicei speranța că cele acumulate, dacă nu vor face "minuni", măcar vor fi "sămânța" aruncată în ogor...

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 septembrie: Traian: Ultimul curs pentru logodnici din 2018


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat