Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: Administrarea Mirului

Sâmbătă, 25 august 2018, în Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Faraoani, 132 de adolescenți au primit sacramentul Mirului, în cadrul Liturghiei pontificale celebrată de PS Petru Gherghel, păstorul Diecezei de Iași. La această sărbătoare a participat și episcopul auxiliar Aurel Percă, împreună cu 27 de preoți.

Pentru comunitatea catolică din Faraoani, data de 25 august a fost un prilej de bucurie, emoție și așteptare. 132 de tineri l-au primit pe Duhul Sfânt prin ungerea sfântă conferită de episcopii diecezei noastre.

După o pregătire de unsprezece luni, în care copiii s-au pregătit temeinic pentru a asimila învățătura lui Cristos și despre Cristos, cu emoție, la ora 10, candidații la sfântul Mir așteptau păstorul diecezei la umbra unei cruci ce stă așezată la intrarea pe strada Bisericii.

La această sărbătoare a luat parte întreaga comunitate, arătându-le astfel susținerea, sprijinul pe care îl au din partea acelora care merg înaintea lor cu semnul credinței.

În acest sens, preoții parohiei au organizat o celebrare penitențială, vineri, 24 august, celebrare la care au fost invitații toți candidații la sfântul Mir, părinții și nașii lor. Pentru o mai bună spovadă au fost invitați mai mulți preoți, din diferite parohii.

Animarea liturgică a fost întreținută atât de candidații la sfântul Mir, cât și de tinerii și corul mare al parohiei, arătând astfel bucuria și însemnătatea sărbătorii.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de către episcopul auxiliar Aurel Percă, o predică în care s-a subliniat importanța asimilării și în același timp al semănării, cuvântului lui Dumnezeu în lumea întreagă.

La sfârșitul celebrării, părintele paroh, Felix Măriuț, și un tânăr care a primit sacramentul Mirului și-au exprimat mulțumirile față de întreaga comunitate și mai ales față de cei care primiseră sfântul Mir.

Finalul celebrării s-a încheiat cu binecuvântarea specială pentru adolescenții proaspăt miruiți de către PS Petru Gherghel și cu angajamentul din partea candidaților; acela de a fi flori deschise, calde, care doresc să îmbete pe toți cu parfumul iubirii Duhului Sfânt.

Cu siguranță data de 25 august 2018 va rămâne sculptată pentru totdeauna în mintea și inima acelora care au primit sacramentul Mirului, iar pentru întreaga comunitate va rămâne o filă de istorie în care se va face referință, o filă pe care stau așezate numele copiilor întăriți de Duhul Sfânt, o filă care va vorbi viitorului despre rădăcinile creștine ale comunei Faraoani.

Pr. Alexandru Roca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

- 25 august: Faraoani: Administrarea Mirului

- un album pe contul de Facebook al Parohiei Faraoani


 

lecturi: 92.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat