Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Pr. Vasile Rediu la 50 de ani în slujire preoțească

Duminică, 26 august 2018, în cadrul Liturghiei solemne de la ora 11.00, în biserica "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Gioseni (județul Bacău), pr. Vasile Rediu a sărbătorit, alături de comunitatea parohială, jubileul celor 50 de ani de Preoție.

În acest moment cu totul și cu totul special i-au fost alături, pe lângă credincioși, pr. Mihai Simon, paroh, pr. Cornel Cadar, purtător de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iași, și alți șapte preoți originari din Gioseni.

Sfânta Liturghie a reprezentat o mărturie de credință în fața lui Cristos și o mărturisire plină de recunoștință față de toți cei prezenți, față de harurile și darurile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra sa. Chipul părintelui sărbătorit radia de bucurie și recunoștință pentru puterea, lumina, harul, binecuvântarea și înțelepciunea primită înspre a sluji poporului pe care Dumnezeu i l-a încredințat înspre păstorire.

Pe iconița pe care a dat-o celor prezenți ca amintire, pr. Rediu Vasile, fiind călăuzit de acest îndemn pe tot parcursul vieții, a consemnat citatul următor din Psalmul 113: "Lăudați, slujitori ai Domnului pe Domnul, lăudați numele Domnului!"

Pr. Rediu revine de fiecare dată cu o mare bucurie în satul Gioseni, deoarece acesta a fost păstorul sufletesc al comunității romano-catolice aproape 33 de ani și implicit îl leagă foarte multe amintiri. Un aspect important de menționat e faptul că, în anii comunismului, printre altele, a contribuit semnificativ la ridicarea actualei biserici din sat. Dacă ne gândim la tot ceea ce impunea perioada comunistă, putem mărturisi cu toată convingerea cum că numai Puterea Divină, împreună cu iubirea oamenilor față de Cristos a biruit.

Întreaga comunitate s-a pregătit cum se cuvine pentru această sărbătoare; biserica a fost arhiplină, frumos împodobită, corul a cântat minunat, iar credincioșilor li s-a citit bucuria și mulțumirea pe chip.

La finalul celebrării, primarul Bernadin Tamaș i-a acordat părintelui Vasile Rediu o diplomă de excelență, din partea Consiliului Local al comunei Gioseni, pentru contribuția, implicarea și sârguința de care a dat dovadă pe tot parcursul slujirii în comunitatea locală. Ulterior, părintele paroh, Mihai Simon, împreună cu reprezentanți ai enoriașilor, au pregătit o poezie și câteva cuvinte de mulțumire. Mai apoi, toți cei prezenți au cântat "La mulți ani!" cu recunoștință lui Dumnezeu pentru tot ceea ce, prin părintele Rediu, a oferit satului Gioseni.

Pr. Cristinel Țâmpu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 august: Gioseni: Pr. Vasile Rediu la 50 de ani în slujire preoțească


 

lecturi: 86.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat