Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Dofteana: Campusul "Bucuria de a fi împreună!"

Pentru Parohia "Coborârea Sfântului Duh" din Dofteana, perioada 23-26 august 2018 a fost un timp al trăirii bucuriei de a fi împreună, organizându-se campusul de vară dedicat tuturor copiilor și adolescenților din comunitate.

Tema campusului din acest an a fost "Bucuria de a fi împreună", iar protagoniștii care ne-au însoțit în acest timp au fost personajele din istorioara "Marcelin, pâine și vin". Prin scenetă și interpretarea artistică a celor care au avut curajul să intre în rolul fiecărui personaj, s-a dorit sublinierea stărilor, trăirilor și situațiilor în care cineva se poate afla, iar prin aceste modalități tinerii și copilașii să descopere atitudini și comportamente bune pe care le pot urma în viața de zi cu zi. Alături de ei am învățat, prin diferite teme, cât de mult contează aproapele nostru, și nu doar atât, am învățat câtă grijă și iubire trebuie să avem față de el.

Bansurile i-au ajutat pe cei mici să-l laude pe Domnul cu tot trupul, urmând diferite mișcări în același ritm, mai lent sau mai rapid. Prin jocuri s-a intensificat atmosfera de bucurie, entuziasm și voie bună. Prin dans și jocuri, spunea cineva, omul întreprinde, de fapt, activități care-l însoțesc de la primii până la ultimii pași din viață.

Toți cei implicați au contribuit semnificativ, prin acțiuni diversificate, atractive și distractive, ca toți copilașii să se simtă bine, organizându-i pe diverse grupe în funcție de vârsta acestora.

În aceste zile, am format împreună o familie care s-a bucurat de dansurile, jocurile, scenetele, catehezele, momentele de rugăciune și adorație, atelierele de creație, cântecele pregătite cu multă grijă și emoție pentru cei 60 de copii ce au participat la campus.

În ultima zi a campusului, participând la sfânta Liturghie, copiii i-au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru noile prietenii ce s-au legat, pentru clipele frumoase petrecute împreună, dar și pentru toate lucrurile noi învățate.

Scopul principal a fost unirea și apropierea copiilor de Biserică și comunitatea parohială, de credință, de Cuvântul lui Dumnezeu într-un mod plăcut, într-un stil apropiat vârstei lor, într-un mod educativ și interactiv.

Aceste zile au fost frumoase și prin implicarea plină de bucurie a părintelui paroh, Iulian Roca, și colaborarea sorei Agneza Lenghen de la Congregația "Slujitoarele Preacuratei de Parma" din Târgu Ocna. Le mulțumim tuturor!

Laura Antal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-26 august: Dofteana: Campusul "Bucuria de a fi împreună!"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat