Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lespezi: Și eu sunt o minune. Campus de vară pentru copii

În perioada 20-26 august 2018, în Parohia "Sfânta Ana" din Lespezi s-a desfășurat campusul de vară pentru copiii din comunitate. Tematica acestui campus a fost invitația adresată copiilor de a vedea viața ca o minune dăruită de Dumnezeu.

Am ajuns la această temă în urma a numeroase discuții și cu ajutorul preoților din parohie, ne-am gândit că, alegând câteva minuni săvârșite de Isus, să ajungem să conștientizăm valoarea vieții, darul credinței și frumusețea prieteniei.

Fiecare zi a campusului a început cu punerea în scenă a uneia dintre minunile Mântuitorului, aprofundată printr-o cateheză prezentată de seminariști și trăită în mod concret prin participarea tuturor la sfânta Liturghie. Între toate aceste momente, am încercat prin diferite jocuri și bansuri să contribuim la dezvoltarea unor relații armonioase de prietenie atât între copii cât și între noi

Făcând o retrospectivă a acestei săptămâni putem spune cu certitudine că împreună, copii și animatori am făcut un pas înainte spre întâlnirea cu Dumnezeu, dar, totodată am învățat și lucruri unice, necesare care să ne însoțească zilnic cel puțin pană la campusul următor, unde speram să oferim și mai mult.

Deși campusul s-a încheiat, trăirile din inimile copiilor dar și din ale noastre ne vor călăuzi astfel încât să trăim fiecare zi ca un dar minunat oferit de Dumnezeu. Toate aceste clipe minunate nu ar fi fost posibile fără implicarea fiecăruia dintre noi, fără sprijinul și încrederea acordată de preoții parohiei, fără ajutorul întregii comunități și mai ales fără participarea activă a copiilor din comunitate.

Animatori Lespezi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-26 august: Lespezi: Și eu sunt o minune. Campus de vară pentru copii


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat