Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: O zi împreună cu bunicii noștri

Sâmbătă, 25 august 2018, la Pădureni, lângă Huși, a avut loc o întâlnire specială cu familiile vârstnice asistate de către Centrul de Îngrijire la Domiciliu din Huși, filială a Centrului Diecezan Caritas Iași.

Au participat circa cincizeci de persoane. La acest moment au participat și angajații centrului, iar scopul acestei ieșiri a fost acela de a le oferi bătrânilor posibilitatea de a nu se mai simți singuri, dar și pentru a socializa cu ceilalți, într-un ambient plăcut și liniștit.

Invitat special a fost pr. Felician Tiba, director la Oficiul pentru Pastorația Familiei, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Întâlnirea a debutat cu rugăciunea Rozariului, urmată de sfânta Liturghie și o reflecție pe marginea temei "Omul, darul lui Dumnezeu".

La final toți cei prezenți au participat la o agapă frățească.

De mai mult timp lucrătorii Caritasului și-au propus să ofere persoanelor asistate o astfel de zi, motiv pentru care ea a fost dorită, așteptată și ca atare trăită cu mare intensitate. Prezența părintelui Felician a dat un plus de culoare, mai ales că misiunea sa în Dieceza de Iași este pastorația familiei.

În acest sens, după celebrarea sfintei Liturghii, în cadrul catehezei, părintele a subliniat, nu o dată, că suntem darul lui Dumnezeu pentru această lume.

"Nu l-am plătit pe Dumnezeu ca să existăm, spunea părintele, și totuși existăm. Nu-i plătim aerul, apa, mâncarea, deși el, e adevărat că și cu efortul nostru, ni le dă în fiecare moment. Punem primăvara un cartof în pământ, iar toamna culegem zece. Noi doar plantăm, prășim, udăm, Dumnezeu, acolo în întunericul pământului, face ca totul să-și urmeze cursul natural, iar toamna culegem roadele. În fond totul ne vorbește despre providența lui Dumnezeu, despre grija pe care el ne-o poartă și pe care la rândul nostru trebuie să ne-o purtăm și s-o purtăm și față de alții. Aceasta este misiunea lucrătorilor de la Caritas, de a avea grijă, dar și misiunea celor de care se are grijă, de a ști să primească acest dar.

Nu e suficient să oferim daruri, trebuie să știm să și primim, mai spunea părintele. A primi un dar și a-l respecta, înseamnă a-l respecta pe cel care ți-l oferă, în acest caz, pe Dumnezeu. Când avem grijă unii de ceilalți, de fapt avem grijă de Dumnezeu, iar în familie, grija reciprocă este ridicată la rangul de instituție. Acolo, soții sunt chemați prin excelență să aibă grijă unul de celălalt, nu doar la tinerețe, nu doar la bine, ci și la greu sau mai ales la greu".

Ieșirea împreună cu familiile vârstnice a avut un farmec aparte și pentru că s-a desfășurat într-un loc mirific, în "Parcul amintirilor", parte dintr-un întreg ansamblu care face din localitatea Pădureni una dintre cele mai europene localități, nu doar din județ, ci și din țară.

Totul, persoanele, dăruirea personalului și disponibilitatea lui, verdeața, locurile, tema propusă, părintele, copiii, buna dispoziție, toate au făcut ca ieșirea să fie una de neuitat și să provoace o alta pe care o așteptăm cu nerăbdare. Recunoștința noastră se îndreaptă către toți cei care au făcut posibilă această inițiativă și fie ca Dumnezeu să reverse harurile de care au nevoie pentru a fi în continuare semn și mesagerii ai iubirii lui Dumnezeu în lume. Mulțumim părintelui Felician Tiba, tuturor beneficiarilor care au putut participa, tuturor binefăcătorilor noștri și tuturor angajaților prezenți la acest moment de comuniune.

Ecaterina Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 august: Huși: O zi împreună cu bunicii noștri


 

lecturi: 50.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat