Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Videomesaj în vederea călătoriei în Irlanda (25-26 august 2018)

Dragi prieteni,

În timp ce mă pregătesc peste câteva zile să vizitez Irlanda pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor, trimit un afectuos cuvânt de salut întregului popor irlandez: "I'm excited to think I'll come back to Ireland!"

Așa cum știți, Întâlnirea Mondială este o celebrare a frumuseții planului lui Dumnezeu pentru familie; este și o ocazie pentru familiile care provin din toate părțile lumii de a se întâlni și a se susține reciproc în trăirea vocației lor speciale. Astăzi familiile înfruntă multe provocări în eforturile lor pentru a întrupa o iubire fidelă, pentru a crește copii cu valori sănătoase și pentru a fi în cea mai amplă comunitate, plămadă de bunătate, iubire și îngrijire reciprocă. Voi știți toate acestea.

Sper că această ocazie va putea să fie izvor de încurajare reînnoită pentru familiile din toate părțile lumii, în special a acelor familii care vor fi prezente acolo la Dublin. Fie ca ea să ne poată aminti locul esențial al familiei în viața societății și în edificarea unui viitor mai bun pentru tineri. Tinerii sunt viitorul! Este foarte importantă să fie pregătiți tinerii pentru viitor, să fie pregătiți astăzi, în prezent, dar cu rădăcinile trecutului: tinerii și bunicii. Este foarte important.

Deși motivația specifică a vizitei mele în Irlanda este Întâlnirea Mondială a Familiilor, aș vrea ca ea să-i îmbrățișeze pe toți membrii familiei irlandeze. Mă rog, îndeosebi, pentru ca să folosească pentru a crește unitatea și reconcilierea între toți credincioșii lui Cristos, ca semn al acelei păci durabile care este visul lui Dumnezeu pentru întreaga familie umană. Știu că multe persoane se angajează activ în pregătirea vizitei mele. Le mulțumesc tuturor cordial. Cer fiecăruia să se roage pentru ca această întâlnire să fie un moment de bucurie precum și de seninătate, o mângâiere a iubirii duioase a lui Isus pentru toate familiile și, cu adevărat, pentru fiecare fiu al lui Dumnezeu. Vă asigur apropierea mea, rugăciunea mea și vă invit să vă rugați pentru mine, am nevoie de acest lucru. Din inimă, vă dau binecuvântarea mea.

God bless you all. The Father, the Son and the Holy Spirit.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu

* * *


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat