Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Administrarea sacramentului Mirului în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul"

Ziua de sâmbătă, 11 august 2018, a adus un prilej de bucurie pentru întreaga comunitate din Barticești, care a îmbrăcat straie de sărbătoare cu ocazia administrării sacramentului sfântului Mir celor 85 de copii, adolescenți, tineri și adulți.

După șapte luni de pregătire, cateheze, examene, ore de meditație și rugăciune, în care am dat dovadă că suntem pregătiți din punct de vedere spiritual pentru primirea acestui sacrament al maturității creștine, momentul mult așteptat a devenit, în sfârșit, realitate.

Cu sufletul încărcat de emoție și cu un dor de negrăit, comunitatea din Barticești l-a așteptat pe episcopul lor, Preasfințitul Petru Gherghel, să revină în comunitatea unde și-a început activitatea de preot. Sfânta Liturghie a fost prezidată de Preasfinția Sa, alături de el fiind peste 20 de preoți concelebranți.

În cadrul cuvântului de învățătură, păstorul diecezei a subliniat importanța prezenței lui Dumnezeu în viața fiecărui creștin. Așa cum florile au nevoie de soare și de apă pentru a crește și a da roade la timpul potrivit, la fel și noi, creștinii, avem nevoie de Dumnezeu, "soarele credinței noastre". Sacramentul Mirului are menirea să ne întărească, să ne confirme în iubirea lui Dumnezeu și să ne facă să producem roade, adică să fim apostoli și adevărați vestitori ai Cuvântului lui Dumnezeu.

După predică, candidații, însoțiți de nașii lor, s-au prezentat rând pe rând în fața episcopului și, cu sufletul plin de emoție, au primit binecuvântarea și ungerea cu Sfânta Crismă, spunând "da" în mod oficial prin angajamentul pe care l-au luat de a mărturisi cu tărie și până la moarte credința creștină.

A fost o Liturghie deosebită la care s-a implicat în mod activ întreaga comunitate. Așadar, mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și ne-au ajutat să înțelegem mai bine angajarea noastră în slujba de apostolat. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a umplut de Duhul său Sfânt și că ne-a dat vreme bună pentru a putea celebra Liturghia afară. Mulțumim tuturor celor care s-au ocupat de pregătirea acestei Sfinte Liturghii, în special de programul de cântece, ornamente, confecționarea copertinei, amenajarea spațiului etc. Duhul Sfânt să ne lumineze mintea, să ne întărească voința pentru a da mărturie despre credința noastră și să ne unească tot mai strâns de Dumnezeu.

Marta Balint

Fotografiile se pot viziona pe pagina de facebook a Parohiei Barticești


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat