Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Spre Genfest România! Invitație pentru tineri din partea tinerilor din Mișcarea Focolarelor

La Borzont, în județul Harghita, între 2 și 5 septembrie 2018, tinerii din Mișcarea Focolarelor din România organizează pentru tineri și cu tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 30 ani o replică la întâlnirea Genfest care a avut loc la Manila, în Filippine între 6-8 iulie și care a avut motoul "Dincolo de Granițe".

Genfest este o întâlnire mondială organizată de Mișcarea Focolarelor pentru tinerii din întreaga lume. Având în vedere că Genfest a fost atât de departe, tinerii din Mișcarea Focolarelor din România au venit cu inițiativa de a organiza la Borzont, Harghita, o întâlnire "ecou" a celei de la Manila, cu același motto.

Vor fi trei zile pline de activități, discuții și momente spirituale, în care vor fi aprofundate fraternitatea universală și iubirea reciprocă, vor fi descoperite granițele, limitele proprii, dar și modul de depășire a acestora - toate cu scopul de a clădi adevărata unitate. De la sesiuni de discuții coordonate de specialiști până la jocuri, muzică și dans, vor fi dărâmate ziduri și vor fi construite poduri spre o lume "dincolo de granițe". După cum este menționat într-un film de prezentare a Genfest Manila: "Hey, sunt aici... în spatele zidului... Sunt vizibil, dar nu mă poți vedea ... Granițele separă, separă popoare, culturi, țări, ducându-te la limite ... la marginea orașului tău, de tine însuți, al inimii tale, lăsând ca teama și golul să te orbească. Dar... și dacă... aș schimba perspectiva mea, alergând la risc... traversând frontiera? Îmbrățișând diferențele, trăind împreună, lucrând împreună, respirând împreună, construind punți în loc să le rupem. O lume întreagă ne așteaptă acolo afară, pentru a îmbrățișa diferențele, pentru a munci, a trăi, a respira împreună, pentru că doar împreună putem crea o lume mai unită! Pentru că o lume mai unită poate fi creată doar împreună! Facem alegerea noastră: «Dincolo de toate granițele»".

Tinerii din România care au fost la Genfest Manila vor fi prezenți la Borzont și vor împărtăși din experiența lor. Deja și-au exprimat trăirile lor într-un video din care preluăm și noi:

Timi: "Cred că nu spun ceva nou atunci când afirm că suntem foarte diferiți, că suntem diferiți între noi din toate punctele de vedere. Și acest lucru experimentăm în fiecare zi. Din această cauză avem multe conflicte. Dar nu știu dacă v-ați gândit la aceasta, că aceste diferențe care există între noi de fapt sunt un lucru foarte tare. Acest lucru am experimentat la Genfest, că putem sărbători diversitatea, să ne mirăm de diversitatea celuilalt și să vedem frumosul în el, să ne interesăm de celălalt. Trebuia să venim aici, în Filipine, ca să experimentăm aceasta. Într-adevăr nu conta nimic: culoarea, limba, am sărbătorit unul pe celălalt așa cum este. Era o atmosferă extraordinară cum stăteam acolo și fluturau drapelele și schimbau drapelele țărilor între ele. Iubeai țara celuilalt ca și pe a ta. Era un lucru extraordinar. Băiatul care stătea lângă mine a întrebat: «Oare de ce nu poate să fie mereu așa, o sărbătoare continuă în viață, de ce e nevoie de războaie, de rău, dacă putem alege aceasta?» Este minunat aici, în Filipine."

Diana: "Sunt una din norocoasele care a putut să vină aici și vă mulțumim tuturor pentru tot. Simt cum am fost toți împreună, chiar dacă nu am fost fizic toți aici. Acum suntem în Tagaytay, la post Genfest unde am aprofundat tot ce am învățat la Genfest Manila și am crescut mai mult spiritual. Pentru mine Genfest Manila a fost chiar o experiență unică. E prima oară pentru mine când particip la o întâlnire internațională între tineri și am simțit că lumea unită chiar este posibilă. Suntem veniți din toate locurile lumii, din toate religiile, de peste, efectiv, toate barierele, dintre toate granițele, însă asta nu mai contează pentru că toți suntem oameni, toți iubim, toți putem să fim una. În caz că nu știați, dragi tineri, trebuie să vă reamintesc, între 3-5 septembrie vom face și noi în România un Genfest la Borzont și trebuie să fiți acolo. Trebuie să ne distrăm împreună, să creștem împreună și să învățăm ce înseamnă Dincolo de granițe, pentru că noi, tinerii, putem face ceva în lumea asta, noi putem să schimbăm lumea asta, fiecare dintre noi este o picătură și vom construi oceanul împreună. Așa că, fiți acolo!"

Pentru cei care doresc să vină la Borzont (județul Harghita, lângă Gheorgheni) se poate asigura transportul de la Gheorgheni la Borzont. Întâlnirea începe duminică 2 septembrie, când se asigură cina și se finalizează, miercuri, 5 septembrie, după prânz.

Locația întâlnirii este: Strada Principală, Nr. 135/A, RO-537131 Borzont, județul Harghita. Contribuția pentru întreaga perioada este de 250 lei. Avansul de 50 lei se plătește după completarea formularului de înscriere, în contul aflat mai jos. Restul de 200 lei vor fi achitați în cadrul evenimentului - la recepție. De asemenea, dacă doriți, puteți să faceți plata integral în contul IBAN: RO11BTRL02101201C11706XX, nume: Domokos Ilona. Vă rugăm ca în realizarea transferului să menționați scopul plății (Genfest România), precum și numele și localitatea persoanei pentru care s-a făcut plata. Înainte de plata avansului, participantul trebuie să completeze formularul de înscriere, pe care îl puteți găsi mai jos. Ultima zi de înscriere este 20 august.

Persoanele cu vârsta sub 18 ani vor fi contactate personal după înscriere, în vederea completării și semnării unui acord parental.

Pentru înscrieri și mai multe informații:

Website: https://genfestro2018.wixsite.com/info-ro

Înregistrare: https://goo.gl/forms/tKbJpGMXJs6aMnQ63

Facebook: https://www.facebook.com/genfest.romania/

Instagram: https://www.instagram.com/genfest_romania/

Vă așteptăm cu drag!

Tinerii din Mișcarea Focolarelor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Spre Genfest România! Invitație pentru tineri din partea tinerilor din Mișcarea Focolarelor


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat