Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja: Campus "Curajoși ca Maria!" în Parohia "Sfântul Francisc de Assisi"

În perioada 30 iulie - 5 august 2018 s-a desfășurat campusul devenit deja tradițional în Parohia "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja, având tema "Curajoși ca Maria". Aproximativ 160 de copii animați de 23 de tineri au participat la ceea ce s-a dorit a fi o continuare a Sărbătorii Copiilor, eveniment organizat în ziua de 2 iunie de comunitatea noastră.

Bucurie, generozitate, zâmbete, fericire, aproximativ 160 de copii și 23 de animatori cu adevărat dedicați: aceasta a fost rețeta unui campus cu adevărat minunat. La deschiderea lui, pr. paroh Iosif Demeterc și-a exprimat bucuria de a-i reîntâlni pe copii în curtea bisericii, mulțumindu-le totodată pentru buna desfășurare a evenimentului Sărbătorii Copiilor. Apoi le-a explicat tuturor semnificația temei "Curajoși ca Maria".

"Ca să fii curajos, spunea părintele, nu trebuie să fii super eroul din desenele animate care zboară în necunoscut, sau care salvează oameni din tragedii imaginare. Un om curajos este tatăl sau mama care își ține în brațe pruncul știind că în afară de nopți nedormite nu le oferă nimic. Un om curajos poate fi colegul de grădiniță sau de școală care renunță pentru o clipă la egoismul său. Curajoși sunt și învățătorii care au răbdare să parcurgă o lecție până toți o vor înțelege. Bunicii care încearcă să țină pasul pe drum cu nepoții și medicii care se roagă lui Dumnezeu înainte de o operație, au ceva în comun: curajul. Așadar, o mulțime de oameni curajoși în jurul nostru, despre care puțini ne dăm seama. Și peste toate aceste modele de curaj luminează exemplul Mariei. Să ai grijă de semenul tău e porunca iubirii lui Isus, dar să spui DA planului lui Dumnezeu e un act de curaj!"

În cadrul fiecărei zile a campusului au avut loc mai multe momente recreative, incluzând diferite jocuri de competiție pentru a stimula spiritul de echipă. Din nefericire, n-am fost feriți de ploaie pe timpul desfășurării acestor activități. Însă copii au dat dovadă de foarte mult curaj. Ne-am adunat toți în căminul "Pr. Leon Pișta" unde am cântat, dansat și l-am lăudat pe Dumnezeu chiar și pentru stropii de ploaie. Fiecare zi a continuat cu sfântul Rozariu, prin care fiecare copil îi oferea sfintei Fecioare Maria florile bucuriei, inocenței și copilăriei lui prin recitarea acestei rugăciuni. Copiii au avut ocazia ca prin misterele Rozariului să observe și să mediteze la curajul Mariei. Ziua de campus se încheia cu sfânta Liturghie cerându-i lui Dumnezeu binecuvântarea să putem crește în credință, iubire și mai ales în curaj. La finalul sfintei Liturghii copii s-au îndreptat spre casele lor cu mult entuziasm, nerăbdători să se întoarcă la programul zilei ce va urma. Jocurile, muzica și voia bună nu au lipsit în nicio zi, culminând cu ziua de vineri, când toți copii au plecat pe ulițele satului spre pădure. În mijlocul naturii am contemplat frumusețea creației lui Dumnezeu.

Duminică s-au încheiat zilele de campus cu sfânta Liturghie, moment în care i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, mai ales pentru faptul că am reușit să împărtășim celorlalți bucuria și curajul nostru. După sfânta Liturghie a avut loc un spectacol organizat de fiecare grupă în parte în frunte cu animatorii lor, incluzând dansuri, cântece și scenete.

Mulțumim tuturor celor care au participat la buna organizare a acestui campus prin disponibilitatea și generozitatea lor, incluzându-i aici pe tinerii animatori care și-au sacrificat din timpul vacanței lor pentru a fi alături de cei mici. De asemenea, mulțumim copiilor pentru că prin spiritul și inocența lor ne-au transmis tuturor mesajul clar al lui Isus: ei ne sunt exemplu pentru a intra în împărăția cerurilor.

Sr. Veronica Călugăru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 iulie - 5 august: Cleja: Campus "Curajoși ca Maria!" în Parohia "Sfântul Francisc de Assisi"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat