Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian - Zăpodia: "Actorul" din sufletul nostru! Vara împreună 2018

În perioada 23-29 iulie 2018, peste 150 de copii și tineri din Traian și Zăpodia s-au bucurat de o săptămână inedită în care au descoperit comorile din fiecare. "Descoperă și împărtășește comoara din tine" a fost tema campusului de anul acesta modele fiind cele patru personaje din desenul animat "Jake și pirații din țara de nicăieri": Jake, Izzy, Chubby și Skully.

Personajul principal totuși nu a fost luat din desene animate sau benzi colorate. L-am luat din "cerul" sufletelor noastre ca model pe Isus!

Suspansul primei zile de a atins cote maxime, susținut de împărțirea pe echipe, aflarea animatorilor, tema campusului și a personajelor implicate.

Cu mult curaj cei peste 150 de copii și animatori au învățat să descopere comorile din fiecare și să vadă părțile bune ale celui de lângă noi. Personajele noastre ne-au arătat pe parcursul săptămânii metoda lucrului în echipă și cum ne putem folosi de calitățile celuilalt. Echipele și-au arătat curajul, încrederea unul în celălalt, sinceritatea, generozitatea și prietenia lor susținută de iubirea de aproapele.

Scurtele cateheze au dezbătut în fiecare zi câte un subiect diferit regăsit în cele șase episoade redate pe parcursul săptămânii, astfel copii au învățat: să iubească fără a pune etichetă pe cel de lângă, să împartă cu aproapele, să fie curajoși în a-și mărturisi credința, să-i ierte pe cei care le-au greșit, să fie sprijin și ajutor pentru cei din jur și faptul că Isus este prietenul alături de care plecăm pe drumul vieții.

Animatorii au animat toată săptămâna cu bansuri noi, jocuri inedite, activități, au stârnit amintiri plăcute cu bansuri și jocuri mai vechi, iar cum spiritul fotbalistic se afla în toți băieții de la campus s-a organizat un mini campionat de fotbal. Fiecare joc aducea pentru cufărul echipei câte 4 monezi, 3 monezi, respectiv 2 monezi pentru jocurile câștigate, copii dând tot ce-i mai bun din ei pentru progresul echipei.

Unul din cele mai frumoase momente era sfânta Liturghie de seară. Cu toții am cântat, ne-am rugat, ne-am deschis sufletele în fața lui Isus!

A fost o săptămână plină de voie bună, emoție, rodnică în care copii au legat noi prietenii, au dobândit comori prin învățăturile și cunoștințele acumulate la cateheze .

Succesul acestei săptămâni a fost datorat și păstorilor noștri sufletești cărora le mulțumim că ne-au stat alături în fiecare zi.

Ne revedem la anul! Până atunci rămâne să ne amintim de momentele minunate din acest an!

Mai multe fotografii se pot găsi pe următoarele pagini de facebook:

- Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" Traian

- Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" Zăpodia

Celestin Burcă


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat