Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Prin ochii copiilor. Un nou campus pentru copii la catedrală

Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași a organizat, în perioada 23-28 iulie 2018, campusul "Vara Împreună", destinat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Această săptămână a fost, prin excelență, expresia unui loc aparte, în care fiecare iubește și se simte iubit, iar bucuria de a trăi și zâmbetul nemărginit înfrumusețează suflete.

Aproximativ 150 de copii au participat anul acesta la campus. Copiii au fost întâmpinați, în fiecare dimineață, prin momentul bansurilor, reprezentat de energie și dinamism. Apoi, copiii au fost împărțiți pe clase (de la clasa a II-a până la clasa a VIII-a) atât pentru rugăciunea în catedrală, însoțită de cântece religioase, cât și pentru piesa de teatru, adaptată după celebra poveste "Vrăjitorul din Oz", marcând tema Campusului: "Dorothy în căutarea prieteniei". Teatrul a fost urmat de activitățile formative, cu rolul de a-i situa pe copii, prin învățături și valori spirituale, cu mai mulți pași mai aproape de a afla cine sunt cu adevărat. Au învățat ce este credința în pasiunea și visurile lor, iar dacă s-au pierdut vreodată pe calea către Împărăția lui Oz, au avut mereu puterea de a se regăsi.

Laboratoarele de lucru manual, prin origami, tablouri, brățări, quilling, pastă de sare, împâslire a lânii și pictură pe sticlă, dar și laboratoarele de muzică, "public speaking", dans, prim ajutor și experimente au modelat, prin aptitudini și îndemânare, drumul spre locul în care, mai târziu, vor amplasa steagul devenirii lor.

Momentul așteptat cu nerăbdare de toți participanții a fost reprezentat de jocurile mixte, când copiii, împărțiți în patru echipe (Dorothy, Leul, Omul de Paie și Omul de Tinichea), au desfășurat jocuri ștafetă, la stand și cu apă sau au pornit în căutarea Comorii Ascunse. După această săptămână, ei sunt însă conștienți de faptul că cea mai prețioasă comoară pe care au descoperit-o aici este virtutea prieteniei, curajului, iubirii și înțelepciunii, toate ascunse în două mari cufere ale cunoașterii - sufletul și lumea.

Campusul a fost coordonat de către părintele Robert Râtan, sora Lidia Scripcaru și sora Adriana Roca, prin intermediul echipei de animatori. Spectacolul final a fost un prilej pentru a le demonstra părinților că efortul, dăruirea și bucuria copiilor coexistă prin momente autentice, care au oferit fiecăruia șansa de a străluci pe scenă.

Le suntem recunoscători copiilor pentru lucrurile frumoase pe care le-au scris în poveștile noastre de viață și le-au definit drept cuvinte eterne!

Campusul a fost locul în care distracția, fericirea, inocența și zâmbetul sufletesc au construit treptele unui univers în care fiecare copil s-a putut simți "Cel mai iubit dintre pământeni".

Corina Dimitriu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-28 iulie: Iași: Prin ochii copiilor. Un nou campus pentru copii la catedrală


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat