Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău-Izvoare: Campus itinerant - pelerinaj cu profesori de religie și credincioși

A existat și există în om o dorință de a descoperi, a cunoaște și a se îndrepta spre Dumnezeu, călcând pe urmele înaintașilor întru credință, care au lăsat urme de neșters prin lăcașurile construite în cinstea sfinților.

Pătrunși de această dorință, un grup format din profesori de religie și câțiva enoriași ai Parohiei "Sfântul Francisc de Assisi" Izvoare - Bacău, sub atenta îndrumare a pr. paroh și inspector de religie Lucian Adam, în ziua de 23 iulie 2018 am purces la drum având două ținte: în primul rând reculegerea în apropierea marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului la marile sanctuare de la Radna (jud. Arad) și Șumuleu-Ciuc (jud. Harghita) și vizitarea unor obiective de cultură și turistice precum muzee, cetăți, stațiuni etc.

Pelerinajul a durat cinci zile (23-27 iulie 2018) de emoție și însuflețită credință, în care participanții ne-am simțit ca într-o familie. Deși finalul lunii lui "Cuptor", ploaia și norii ne-au fost fideli însoțitori, nu să ne strice planurile, ci făcând atmosfera mai ușor de suportat.

În drum spre obiectivele vizate am trecut prin locuri de o rară frumusețe, locuri străjuite de munți în care pare-se că Dumnezeu a făcut "risipă" de frumusețe. Astfel de locuri - deocamdată neatinse de mâna lacomă și distrugătoare a omului - precum Cheile Brăniștei, Coloanele de bazalt, Lacul de smarald, Lacul Vidra, Peștera Urșilor și altele, ne-au făcut să exclamăm: "Ce țară frumoasă avem! Păcat că nu sunt puse în valoare, iar drumurile...".

Pe tot parcursul acestui frumos itinerar s-a recitat Rozariul, s-a cântat, s-au trăit momente de înălțătoare bucurie.

La sanctuarul de la Radna și Șumuleu-Ciuc, pr. Lucian a celebrat sfânta Liturghie, unde, întăriți cu hrana cerească, am putut înălța cântec Creatorului: Sfânt, sfânt, sfânt ...

Vineri, 27 iulie, ne-am întors spre casă, nu înainte de a trece și a vizita biserica din Brusturoasa (jud. Bacău), unde am avut ocazia să-i cântăm "La mulți ani!" pr. Răzvan Mătășel, cu ocazia aniversării sale.

Spre seară ne-am despărțit cu greu în poarta Parohiei din Izvoare-Bacău, nu înainte de a-i mulțumi pr. Lucian Adam și celorlalți colaboratori întru organizare, precum profesoarele Loredana Cojan și Cristina Mate, care și-au arătat măiestria de buni organizatori și elanul cu care s-au întrecut pentru reușita acestui pelerinaj-excursie.

Prof. Agneza Grosu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-27 iulie: Bacău-Izvoare: Campus itinerant - pelerinaj cu profesori de religie și credincioși


 

lecturi: 55.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat