Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: "Vara Împreună 2018" - alături de "Marcelin, pâine și vin"

În perioada 16-22 iulie 2018, cei 150 de copii din Butea, împreună cu animatorii și seminariștii iosefini de la Roman, s-au bucurat de o varietate de activități alături de "Micul Marcelin", cel care a fost călăuza tuturor pe parcursul acestei săptămâni.

Prima zi este, fără dar și poate, una dintre cele mai pline de suspans zile ale Verii Împreună, suspans întreținut de împărțirea pe echipe, de aflarea propriilor animatori și mai ales, de aflarea temei centrale și a protagonistului.

Cu pași timizi, dar siguri, cei 150 de copii, susținuți de animatori, și-au îndreptat privirile spre Marcelin, un băiețel orfan, abandonat la poarta unui convent franciscan.

În această săptămână, animatorii de la teatru le-au prezentat celor mici istoria acestui băiețel care, chiar dacă nu este una foarte lungă, este una din care putem învăța foarte multe lucruri.

Cei de la cateheză le-au transmis, prin exemple practice, prin fragmente biblice și chiar povestioare anumite calități, pe care trebuie să le dobândim pentru a putea deveni oameni în primul rând: a fi darnici, a fi familiști, a fi generoși, a fi prietenoși, a fi sinceri, a fi perseverenți.

Animatorii de la bansuri, după o pregătire intensă, i-au învățat pe copii noile bansuri, i-au ajutat să și le amintească pe cele din trecut și i-au încurajat să danseze fără nicio reținere.

Și nu în ultimul rând, animatorii de la jocuri, au reușit să întrețină buna dispoziție în rândul copiilor și i-au motivat pe aceștia să dea tot ceea ce au mai bun în ei pentru propria echipă.

Prima parte a zilei începea la ora 9:00 cu o rugăciune și se încheia odată cu Îngerul Domnului. A doua parte începea la ora 15:00 și se încheia cu punctul central al zilei, și anume sfânta Liturghie.

Dimineața aveau loc câteva bansuri, piesa de teatru, cateheza și diferite jocuri. Partea de după amiază aducea în plus diversele ateliere: dans modern, pictură etc.

A fost o săptămână "plină" din toate punctele de vedere, o săptămână în care cu toții am avut de învățat multe lucruri noi.

Bineînțeles, această săptămână a fost una de succes și datorită ajutorului oferit de preoții parohiei din Butea: pr. paroh Marcel Blaj și pr. vicar Mihai Androșcă, dar și de sprijinul oferit de surorile "Misionarele Pătimirii lui Isus".

Marcelin Budulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-22 iulie: Butea: "Vara Împreună 2018" - alături de "Marcelin, pâine și vin"


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat