Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău (Șerbănești): Campus pentru copii

În perioada 16-23 iulie 2018 s-a desfășurat în comunitatea Bacău (Șerbănești) "Inima Neprihănită a Mariei" campusul "Vara împreună" dedicat copiilor.

Odată cu venirea verii toți copiii așteaptă săptămână dedicată lor: Vara Împreună! Ca în fiecare an, ceva se schimbă în structura programului ca să evităm monotonia și să avem cât mai multe lucruri noi de învățat și experimentat.

Anul acesta schimbarea a constat în activitatea specială a zilei. Pe lângă tot programul de jocuri, am adăugat câte un scop pe care copiii să îl îndeplinească pe parcurs. În prima zi ne-am adunat cu toții în biserică pentru a asculta sfatul părintelui despre cunoaștere. Am învățat atât cum să ne cunoaștem mai bine cu cei din jurul nostru, cât și să reușim să acumulăm cât mai multe deprinderi bune unul de la celălalt, dar ne-am și propus să învățam cât mai multe în această săptămâna.

A două zi a fost dedicată talentelor. Fiecare copil avea câte ceva să ne povestească ba despre un hobby, ba despre o abilitate aparte, iar cei care nu se considerau cu adevărat talentați au ajuns la concluzia că și lucrurile mici făcute zi de zi, cu drag, sunt de fapt talente.

Următoarea zi a fost despre fapte bune și tot ce presupun ele, despre cum putem să îl bucurăm pe celălalt fără prea mult efort, doar cu puțină atenție și fără să așteptăm ceva în schimb. Joia Complimentelor a fost cu adevărat o zi în care toată lumea vorbea cu toată lumea, vorbe spuse care mai de care mai frumoase, iar așa mulți dintre noi am descoperit că suntem cu adevărat apreciați pentru micile eforturi pe care am fi crezut că nimeni nu le observă: cum unii dintre noi zâmbesc toate ziua, pentru dedicația în sporturi. Un alt lucru pe care l-am observat la copii este că apreciază prezența persoanelor în viață lor, iar în acea zi și-au mulțumit unul altuia chiar și pentru faptul că sunt vecini.

Ultima zi a fost despre învățare: ce am învățat noi din această activitate și ce am reușit să îi învățam pe ceilalți ceva ce noi deja știm, fie un joc, un dans, cum să deseneze un pui sau cum să iasă bine în poze.

Au fost o mulțime de momente bune la Vara Împreună de anul acesta, dar pentru noi, animatorii, cel mai frumos moment, din fiecare zi, a fost când ne strângeam pe trepte și copiii ne povesteau cum și-au îndeplinit scopul zilei, cum au reușit să se cunoască unul pe altul întrebându-se chiar și ce culoare preferata au și de ce, apoi am aflat și de mici cântăreți, dansatori, ilustratori în devenire și de multe alte talente, mulți dintre noi (chiar și animatorii) am învățat mișcările de dans ale momentului sau cum să facem un șarpe din degete. Sperăm că și copiii au rămas cu o amintire plăcută de la această săptămâna și că lucrurile învățate vor fi puse în practică și de acum încolo.

Tereza Patrașc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-23 iulie: Bacău (Șerbănești): Campus pentru copii


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat