Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Lumea lui Miriam, în Parohia "Sfânta Tereza"

Pentru a treia oară consecutiv, la Roman, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", s-a desfășurat campusul organizat de Congregația "Don Orione" din Iași, în perioada 11-15 iulie 2018.

Activitățile au fost coordonate de către părintele Iulian Butnaru, împreună cu 6 seminariști formați în seminarul orionin. De asemenea, tinerii animatori ai parohiei au ajutat cu multă dăruire ca aceste zile să fie cât mai plăcute și intense pentru cei aproximativ 50 de copii participanți.

Aceasta activitate nu ar fi putut avea loc fără implicarea părintelui paroh, Pavel Chelaru, și a părintelui vicar, Remus Alin Toma, deoarece aceștia au pus bazele campusului.

Campusul a avut drept scop crearea unei lumi de vis în care copiii să-și petreacă frumos și util timpul. Pe parcursul celor cinci zile, animatorii au dăruit timpul si priceperea lor pentru a crea această lume de poveste. Piesa de teatru "Lumea lui Miriam", bansurile și muzica, jocurile captivante și lucrul manual i-au antrenat pe copii și i-au ajutat să-și dezvolte abilitățile personale.

Programul a început în fiecare zi la ora 9 și se încheia la ora 19.00, după Liturghia de seară. Timpul a trecut foarte repede, deoarece ziua era frumos organizată cu activități captivante, atât pentru cei mici cât și pentru animatori. Duminică, după Liturghia comunității, copiii și animatorii din fiecare grupă au prezentat credincioșilor un mic spectacol.

Le suntem profund recunoscători credincioșilor adulți (bărbați și femei) din parohia noastră care s-au constituit într-o echipă cum nu se poate mai dibace în a pregăti în fiecare zi de campus prânzul cu mâncăruri care mai de care mai variate și mai gustoase.

Participanții la acest campus au avut ocazia să descopere puterea pe care o au asupra aceste lumi și cum, doar printr-un zâmbet, un gând bun și o îmbrățișare, îi pot încuraja pe cei din jur. Atât copiii, cât și animatorii acestui campus au reușit să lege noi prietenii și au învățat să trăiască bucuria prezentului.

Melissa Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-15 iulie: Roman: Lumea lui Miriam, în Parohia "Sfânta Tereza"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat