Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: "Vara Împreună 2018" cu "Marcelin, pâine și vin"

Timp de o săptămână, între 9 și 14 iulie 2018, glasurile și buna dispoziție a 180 de copii au învăluit întreaga comunitate din Iugani în cadrul campusului "Vara Împreună", organizat de Parohia Iugani, în colaborare cu comunitatea "Iosefinii lui Murialdo" din Roman.

A fost un început emoționant și plin de suspans, întrucât toată lumea aștepta cu nerăbdare să afle din ce echipă face parte, dar mai ales tema și protagonistul, care urma să le fie o călăuză și un cufăr plin de învățături. Așadar, împreună cu cei 60 de animatori, cei mici, copleșiți de o multitudine de sentimente au pășit pe drumul presărat cu multe încercări și întrebări al lui "Marcelin, pâine și vin", un simplu băiețel, orfan, lăsat în grija unor frați, dar care ajunge să dea dovadă de minunate calități. Printre acestea, cu toții au putut deprinde ce înseamnă dăruirea, bucuria de a avea o familie, de a fi generoși cu cei din jur, de a spune adevărul și de a persevera mereu, dar în special de a avea un sufletul curat, care să-l iubească și să-l primească pe Isus, ca pe cel mai bun prieten.

Diminețile au fost unele pline de energie. Nimeni nu a putut rămâne pe margine când răsuna în boxe imnul și frumoasele bansuri, care te umpleau de voie bună și îți dădeau energie pozitivă pentru ceea ce urma.

Ca în fiecare an, o parte a zilei mult așteptată de copii a constituit-o jocurile, alese cu atenție de către arbitri, unde distracția a atins cote maxime, iar cu toții au putut să-și pună în valoare agilitatea, inteligența, coordonarea, capacitatea de a lucra în echipă și de a se bucura, indiferent că au pierdut sau că au câștigat. A fost un moment perfect de a-și însuși mai bine aceste abilități și de a se cunoaște unii cu ceilalți, dând fiecare o mână de ajutor.

Mereu în căutare de răspunsuri și de nou, copiii au luat parte la cateheză. Pe lângă distracție, sufletele noastre au avut nevoie de a aprofunda învățăturile micului erou, de a-l descoperi mai bine și de a ști cum să le pună în practică pentru a-i fi plăcuți lui Isus.

Prima parte a zilei s-a încheiat cu rugăciunea "Îngerul Domnului" și cu nerăbdarea de a ne întoarce după amiază. La ora 17:30, eram prezenți, încărcați cu forțe noi pentru a ne juca, a dansa și pentru a-i aduce laudă lui Dumnezeu, la sfânta Liturghie. Ne-am unit în rugăciune, mulțumindu-i Tatălui ceresc pentru că ne-a făcut părtași la o asemenea experiență.

Sfârșitul a fost unul melancolic, pentru că am trăit clipe minunate, ca într-o familie, unde ne-am deschis sufletul către trăiri intense și de neuitat. Am crescut spiritual, ne-am maturizat, învățând să fim uniți, să-l îmbrățișăm, să-l iertăm și să-l iubim pe aproapele. Împreună cu Marcelin, am legat prietenii și am fost trași într-o lume aparte, pe care o vom păstra în inimile noastre mult după această săptămână.

Bianca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-14 iulie: Iugani: "Vara Împreună 2018" cu "Marcelin, pâine și vin"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat