Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: GREF 2018

Timp de o săptămână, în perioada 9-15 iulie 2018, copiii din Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Răducăneni au avut ocazia de a participa la campusul de vară, organizat în acest an de părintele colaborator Alin-Cătălin Butnaru, care și-a exprimat cu un profund entuziasm dorința de a face cunoscută fiecărui copil povestea ce poartă semnătura scriitorului francez Antoine de Saint-Exupéry. Este vorba de "Micul Prinț", poveste care, dincolo de simplitatea aparentă, ține ascunsă după cortina cuvintelor adevărate lecții, pe care puțini au curajul, răbdarea și poate intuiția de a le desluși sau, mai ales, de a și le însuși.

Înflăcărați de experiența campusului anterior și dornici de o nouă aventură, cei aproximativ 185 de copii s-au adunat zilnic, începând cu ora 14, în curtea bisericii, unde, alături de tinerii Acțiunii Catolice, au învățat, s-au distrat și au legat noi prietenii.

Activitatea celor aproximativ 35 de animatori, în frunte cu părintele Alin, s-a desfășurat conform unui program, care a făcut această săptămână una plină de reușite, zâmbete și emoții. Fiecare zi începea cu o rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru că ne-a oferit șansa de a trăi pe acest pământ și de a ne bucura până și de cele mai mărunte lucruri, alături de părinții si familiile noastre. După aceea, în acompaniamentul domnului dascăl, ne-am exprimat convingerea că "putem totul în Cristos", așa cum afirmam prin imnul campusului ("Eu pot totul în Cristos").

În fiecare zi, copiii erau martori ai călătoriei Micului Prinț, povestea fiind transpusă sub forma unei scenete interpretate de către animatori. Urma apoi cateheza, în cadrul căreia fiecare copil își exprima interesul și curiozitatea de a înțelege și de a învăța lucruri noi.

Distracția și veselia ne-au fost aliate pe parcursul întregii săptămâni, prin bansurile, atelierele de creații și jocurile pregătite cu mult entuziasm de animatori.

Și cum în viață trebuie să fim întotdeauna recunoscători, fiecare întâlnire a campusului se sfârșea prin participarea la sfântul Rozariu, urmat de sfânta Liturghie, în cadrul căreia fiecare participant purta în suflet un gând de mulțumire bunului Dumnezeu pentru momentele frumoase de care a avut parte în acea zi, dar și binefăcătorilor din comunitate, care au făcut posibilă desfășurarea acestui minunat eveniment.

În lumina povestioarei "Micul Prinț", copiii au înțeles că și viața este o călătorie, că trebuie să fie atenți la prietenii pe care și-i fac, cum să se comporte cu un prieten și ce înseamnă prietenia adevărată cu cei din jur și cu Isus.

Așadar, în săptămâna de campus, cei mici au aflat cum să construiască o relație de prietenie și mai ales cum să se comporte unul cu celălalt ca doi buni prieteni.

Campusul s-a încheiat duminică, 15 iulie, cu sfânta Liturghie a copiilor și a tinerilor de la ora 9:30, moment în care, uniți în credință și recunoștință, am mulțumit întregii comunități pentru sprijinul acordat, tuturor binefăcătorilor, surorilor de la Casa Nazaret pentru buna voință cu care ne-au ajutat, dar mai ales lui Dumnezeu pentru vremea bună și binecuvântarea întregii săptămâni.

A fost o experiență unică, una care a transformat șapte zile într-o eternitate, căci, din punctul meu de vedere, prieteniile legate în această săptămână cu siguranță vor dura o veșnicie.

Vom purta mereu întipărită în suflet amintirea acestui minunat campus, care cu siguranță va face să apară pe chipurile noastre un zâmbet și-o lacrimă!

Elena-Maria Balint

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-15 iulie: Răducăneni: GREF 2018


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat