Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Vara Împreună, ediția 2018

De aproximativ 20 de ani, comunitatea surorilor "Maestre Pie Venerini", din Pildești în colaborare cu parohia, organizează anual campusul dedicat copiilor și tinerilor denumit "Vara împreună". În acest an, tema catehezei a fost "Marcelin, pâine și vin. Suflet nobil în căutarea adevărului".

Campusul din acest an s-a desfășurat în perioada 25 iunie - 6 iulie 2018. Prima săptămână s-a adresat copiilor, începând cu cei de grădiniță și până la cei ce au terminat clasa a IV-a. Cea de-a doua săptămână a fost dedicată celor mai mari, începând cu clasa a V-a și terminând cu cei de clasa a VIII-a. În prima săptămână au fost prezenți 110 copii, iar în cea de-a doua săptămână numărul participanților s-a ridicat la 120. Pe parcursul activităților desfășurate în cadrul campusului, copiii au fost coordonați de cele două surori, Maria și Monica, precum și de către cei 36 de animatori.

Pentru animatori, activitățile zilnice începeau dimineața în capela surorilor, cu un moment de rugăciune, în cadrul căruia era proclamată evanghelia zilei, însoțită de un moment de meditație. După aceasta, copiii erau întâmpinați în curtea grădiniței pentru a da startul activităților, reprezentate pentru început de bansuri, care aveau ca și scop destinderea. După terminarea bansurilor, animatorii puneau în scenă anumite momente din viața lui Marcelin, urmate de o scurtă reflecție, însoțită la final de o rugăciune. În continuarea activităților, atelierele creative captau atenția copiilor, care se străduiau să realizeze cele mai frumoase lucrări. Spre orele amiezii, urma cea mai așteptată parte a programului, și anume jocurile interactive, coordonate de către animatori. Programul zilei se încheia la ora 12:00 cu rugăciunea "Îngerul Domnului". Ori de câte ori vremea era favorabilă, programul se prelungea până seara cu jocurile care implicau și apa.

Campusul s-a încheiat într-o notă festivă, vineri, 6 iulie, când, la orele 17:00 s-a celebrat o sfântă Liturghie, în cadrul căreia s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile primite în acest timp, precum și pentru toți cei care au făcut posibilă desfășurarea acestor activități. În cadrul predicii, părintele paroh, Andrei, le-a amintit copiilor de exemplul Sfintei Maria Goretti, pe care Biserica o comemora în ziua respectivă. După sfânta Liturghie a urmat un moment de destindere adresat atât copiilor, animatorilor, cât și părinților care au reușit să se alăture acestei sărbători. În cadrul seratei, copiii de la fiecare echipă, au prezentat câte un moment artistic, fie prin dans, cântec sau teatru.

Activitățile desfășurate în aceste două săptămâni au avut ca scop fructificarea timpului fiind în prezența lui Dumnezeu și a aproapelui. Copiii s-au bucurat de momentele frumoase petrecute în comuniune cu animatorii și surorile. Cu siguranță timpul va demonstra că și cele mai mici lucruri făcute cu iubire clădesc persoane și creștini pregătiți să arate lumii că Dumnezeu lucrează necontenit prin oameni și creație.

Marian Păuleț și Daniel Mîrț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 iunie - 6 iulie: Pildești: Vara Împreună, ediția 2018


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat