Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Pauline": Două cărți noi

La Editura "Pauline" au apărut cărțile Cum vindecăm rănile din iubire, scrisă de Valerio Albisetti, și Povestește-mi totul despre Isus, scrisă de Luigi Ferraresso.

La Editura "Pauline" a apărut cartea Cum vindecăm rănile din iubire, scrisă de Valerio Albisetti. Cartea apare în colecția "A trăi ca protagoniști", în formatul 13x20 cm, are 136 pagini și poate fi procurată de la Librăria Pauline (libraria.pauline.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 15 lei.

Valerio Albisetti subliniază în cartea sa Cum vindecăm rănile din iubire că orice încercare de a clădi o viață sentimentală este sortită eșecului dacă nu căutăm, mai întâi, să ne dezvoltăm și să ne structurăm în mod adecvat personalitatea. Nu este posibil să ne acceptăm și nici să "ne simțim" pe deplin pe noi înșine și pe ceilalți dacă nu am diminuat gradul de nevroză personală.

Această carte examinează sentimentele și atitudinile corelate cu ele și oferă sugestii practice pentru a depăși dificultățile sentimentale. Albisetti ne amintește că trăirea autentică a sentimentelor depinde de capacitatea de autocunoaștere, de creștere, de maturizare, de capacitatea de a ne desprinde de narcisism, de a depăși atașamentul de părinți, de a ne maturiza, de a relaționa în mod semnificativ cu noi înșine și cu lumea.

Pentru a reuși, este nevoie să ne cunoaștem, să revenim în copilărie. În acea perioadă, "eul" nu este încă pe deplin dezvoltat și, prin urmare, personalitatea mai poate fi modificată. Din acest motiv, capitolele din prima parte a cărții despre timiditate, delegare, idealizare, distracție, transformare, simpatie, au fost scrise și pentru tineri. În cea de-a doua parte, Valerio Albisetti îi ajută pe cititori să depășească diversele dificultăți ce pot fi trăite în relația de cuplu: nesiguranța, posesivitatea, trădarea, gelozia, abandonul, dar și să crească în încredere, sinceritate și libertate.

Parcurgând paginile acestei cărți, aflăm cum să facem ca relațiile noastre să devină locul sincerității, al loialității, al libertății de a fi cu adevărat noi înșine în mod autentic, fără teama de a fi judecați și criticați. Atunci relația de cuplu devine contextul cel mai bogat în stimuli de viață, în care ne putem dezvolta conștiința și umanitatea, unde suntem transformați în cel mai înalt grad.

La Editura "Pauline" a apărut cartea Povestește-mi totul despre Isus, scrisă de Luigi Ferraresso, în format 13x20 cm. Poate fi procurată de la Librăria Pauline (libraria.pauline.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 12 lei.

Această carte ilustrată povestește copiilor viața lui Isus. Autorul ei, Luigi Ferraresso, a selectat cele mai importante episoade din viața lui Isus de la Buna-Vestire la Înălțare, precum și diverse parabole, și le-a repovestit cu un limbaj simplu și atrăgător, potrivit copiilor. Citind această carte, cei mici vor găsi răspunsuri la multe întrebări despre viața lui Isus și îl vor cunoaște mai bine. Astfel ei vor fi ajutați să se împrietenească cu Isus și să-i urmeze sfaturile.

* * *

Valerio Albisetti, Cum vindecăm rănile din iubire, București 2018, 136 p., 13x20 cm, ISBN 978-973-1967-58-5, 15 lei.

Luigi Ferraresso, Povestește-mi totul despre Isus, București 2018, 47 pag., 14x21 cm, ISBN 978-973-1967-57-8, 12 lei.

pauline.ro

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

  • prin poștă: Librăria Presa Bună, Bd. Ștefan cel Mare, 26; 700064-Iași;
  • prin fax: 0232/211527
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria; www.catholica.ro

 

lecturi: 46.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat