Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Horgești: Campusul "Curajoși ca Maria"

Copiii din Parohia "Adormirea Maici Domnului" Horgești au avut bucuria de a participa în perioada 2-6 iulie 2018, la iubitul campus, organizat de părintele paroh Emil Lucaci, în colaborare cu tinerii din comunitate. În acest an, cei aproximativ 90 de copii și 13 animatori s-au întâlnit la campus cu Preasfânta Fecioară Maria deoarece tema campusului a fost inspirată de la Ziua Copilului de anul acesta de la Cleja "Curajoși ca Maria". Copiii trebuie să înțeleagă încă de la cele mai fragede vârste să aibă curajul de a spune "DA" chemării pe care Dumnezeu le-o încredințează.

Programul campusului a început în fiecare zi la ora 09.00. După bansurile de înviorare, a urmat cateheza care a jucat un rol esențial în formarea copiilor. După cateheză a urmat momentul de pregătire a echipelor pentru spectacol animat cu jocuri de cunoaștere, jocuri de echipă și ștafetă. După aceste momente de formare și pregătire urma, la ora 12.00, rugăciunea "Îngerul Domnului", care încheia prima parte a zilei, copii plecând acasă pentru prânz.

Pentru a doua partea zilei întâlnirea era la ora 15.00 urmată de o jumătate de oră de bansuri. După bansuri urmau momentele cele mai așteptate de copii: jocurile și concursurile. Cu multă voie bună și disponibilitate, fiecare participant încerca să-și ajute echipa pentru obținerea punctajului maxim. Într-o scurtă pauză dintre jocuri copiii primeau o mică gustare.

Programul zilnic se încheia cu sfânta Liturghie. La aceasta copiii erau implicați în mod activ prin proclamarea lecturilor, dar și prin cântarea lor. Joi, înainte de sfânta Liturghie, a avut loc o oră de adorație pentru copiii și credincioșii din comunitate. Adorația a fost condusă de un seminarist ajutat de copii care au cântat la chitară și de animatorii acestui campus. Vineri a avut loc festivitatea de premiere. Indiferent de echipa care a avut punctajul cel mai mare, toții copii au fost câștigătorii unei experiențe pe care nu o vor uita prea devreme și despre care vor povesti părinților și celorlalți copii care nu au participat la campus.

Toții copii au speranța că vor mai fi și alte momente în care ei să se adune împreună în jurul Bisericii pentru rugăciune, cântece, bansuri, jocuri și concursuri.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibile aceste zile: părintelui paroh, seminariștilor și animatorilor din comunitate. Toți și-au dedicat timpul lor pentru reușita acestui campus.

Ioachim Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Horgești: Campusul "Curajoși ca Maria"
 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat