Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mai aproape de INTC Satu Mare 2018

225 de tineri vor reprezenta Dieceza de Iași la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic de la Satu Mare, în perioada 25-29 iulie 2018 (www.intc.ro). Aceștia s-au întâlnit sâmbătă, 7 iulie 2018, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian, cu părintele Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tineretului (www.tinericonectati.ro), pentru a stabili ultimele detalii ale pelerinajului lor. Părintele Felix organizează și în acest an grupul diecezan pentru o participare rodnică la întâlnirea națională.

Întâlnirea pregătitoare de la Traian a fost o ocazie potrivită și mult așteptată pentru ca tinerii din Dieceza de Iași să se cunoască mai bine, să petreacă timp împreună și să împărtășească din dorințele și așteptările lor. Evenimentul a fost alcătuit din două mari activități. În prima parte a întâlnirii, părintele Felix a prezentat generalitățile acestei întâlniri, istoricul edițiilor, precum și particularitățile întâlnirii din acest an de la Satu Mare: tema, imnul, programul. Participanților li s-au reamintit toate aspectele logistice legate de transport, cazare, etc. La final, a fost deschisă o sesiune de întrebări și răspunsuri unde fiecare a fost invitat să ceară detalii sau clarificări. Sesiunea de prezentare s-a încheiat cu o activitate interactivă unde trei câștigători s-au întors acasă cu câte un YouCat și alte materiale formative.

A doua parte a întâlnirii s-a desfășurat pe iarbă. Tinerii au spus în fața camerei de ce își doresc să participe la INTC Satu Mare, au transmis salutările lor tinerilor din întreaga țară pe care-i vor întâlni acolo și au încheiat ziua între culori, cu inițiativa #WeColorFaith.

A fost o întâlnire plină de entuziasm și energie, care a stârnit nerăbdarea în tinerii din Dieceza de Iași. În câteva zile pornim spre Satu Mare. INTC, venim!

Raluca Cocuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Pregătiri pentru INTC Satu Mare 2018
 


lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat