Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou (BC): "Sacrificiu în doi"

Sâmbătă, 30 iunie 2018, în Parohia Satu Nou, jud. Bacău, s-a desfășurat cursul pentru logodnici pentru decanatul de Onești. Cursul a fost coordonat de Oficiul pentru Pastorația Familiei, iar la el au participat, pe lângă tineri logodnici și persoane care au dorit să știe mai multe despre căsătorie și viața de familie.

Cu toate că a fost o adevărată dezlănțuire de nori, iar apele s-au revărsat șuvoi făcând drumurile impracticabile, nu ne-am oprit, nici noi ca formatori, dar nici participanții, așa încât cu puțină întârziere, ne-am întâlnit în biserica din Satu Nou împărtășind cu bucurie din conținutul pe care ni-l propusesem. Cu toții am fost întâmpinați călduros de pr. Costel ?ăranu, parohul comunității Satu Nou.

Pr. Felician Tiba, coordonatorul principal al cursului, a făcut o introducere a acestei întâlniri prezentând măreția persoanei umane și a responsabilității pe care soții și-o asumă în mod reciproc primind din mâinile Domnului o ființă atât de valoroasă, pe care trebuie să o prețuiască și să o îngrijească toată viața. De asemenea a abordat și anumite dificultăți pe care soții le pot întâlni, precum și cum trebuie depășite cu responsabilitate.

Fiind prezentă în calitate de colaborator la Oficiul pentru Pastorația Familiei, am avut ocazia să prezint o temă pe marginea diferențelor dintre bărbat și femeie, a diferenței dintre căsătoria creștină și alte căsătorii. Totodată am prezentat participanților și anumite detalii antropologice despre dimensiunii experienței iubirii.

La rândul său, doamna Maria Gherghel, de la Asociația "Familia și Viața", formator de învățători ai Metodei Ovulației Billings, metodă de reglementare naturală a nașterilor, i-a ajutat pe cei prezenți să înțeleagă frumusețea actului conjugal, dar și deschiderea responsabilă spre viață.

Ploaia și drumul foarte greu, așa cum spuneam, nu ne-au oprit să mergem să facem cunoscută evanghelia căsătoriei, a familiei și a vieții. Am învățat că chiar și pentru câteva persoane, pentru binele familiei lor, se merită să înfruntăm inclusiv natura. Am făcut-o, a fost greu, dar am reușit! Până la urmă orice acțiune nobilă pe care o facem în viață are "prețul" ei.

Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să ajungem la Satu Nou, mulțumim participanților pentru că știu să se prețuiască dorind să știe mai mult despre viața de familie, mulțumim tuturor celor care au făcut și fac posibil ca familia să se îmbogățească din tezaurul celui care a voit-o.

Asis. Eugenia Dămătăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Satu Nou (BC): "Sacrificiu în doi" - curs pentru logodnici
 


lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat