Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli și Cesano: După 10 ani de păstorire

Părintele Adrian Chili, alături de părintele Bartolomeu Blaj și părintele Isaias Ramirez Acosta, a celebrat ultima sfântă Liturghie, duminică, 17 iunie 2018, la ora 9.30, în biserica "San Giovanni Battista" din Ladispoli (Italia), după aproape 10 ani în această comunitate.

Credincioșii s-au unit la sfânta Liturghie vizibil emoționați; la predică, atunci când părintele ne-a vorbit atât de frumos despre semănător și sămânța pe care el a semănat-o, care a rodit și așteaptă rod, fiecare am simțit în inimi ceea ce părintele Adrian a semănat în inimile noastre și ce fructe au făcut aceste semințe.

Prin daruri, cântece, rugăciune și cuvintele de mulțumire întreaga comunitate a dorit să fie cât mai aproape de păstorul lor pentru a-i mulțumi de tot ceea ce ne-a învățat și a făcut în toți acești ani; pentru a-l încuraja si a continua cu bine misiunea apostolică pe care Dumnezeu i-a încredințat-o. Mai multe detalii în scrisoarea de mulțumire și în fotografiile din albumul foto care vorbesc de la sine.

Ioana Suceu

* * *

Mărturia unui credincios din Cesano

"Sunt ferm convins că fiecare dintre noi, când a avut nevoie de o vorbă bună, de o alinare sau de o încurajare, atunci când a traversat o problemă și a apelat la părintele Adrian, el l-a ajutat mereu cu bucurie. Eu, sincer, îmi aduc aminte cu bucurie când, în problemele pe care le-am întâmpinat, părintele îmi spunea: «Capul sus, curaj, cu bucurie mergem înainte!» Acesta este adevăratul părinte. Acum, în mintea mea mă văd pe mine și pe voi toți aici de față: emoționați, întristați, mai mult sau mai puțin cu lacrimi în ochi, poate chiar descurajați. Dar nu trebuie să fie așa. Emoțiile și lacrimile acestea, de fapt, trebuie să existe, pentru că ele vin din iubire față de păstorul nostru drag. Să ne aducem aminte când a venit părintele la noi, cu aproape 10 ani în urmă. Cu cât entuziasm și cu câtă căldură l-am primit atunci! Era pentru prima dată când se celebra aici la Cesano sfânta Liturghie în limba română. Tot așa să gândim pozitiv și să-l susținem în rugăciunile noastre pentru ca, acolo unde o să meargă și o să predice Evanghelia, credincioșii să-l primească cu multă căldură. Cu siguranță între noi și părintele nu se va termina totul aici. Părinte, o să rămâneți în inimile noastre! Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească pentru tot ceea ce ați făcut pentru această comunitate! Vă mulțumim și vă iubim! O să ne fie dor de dumneavoastră".

Lucian Antoci

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:
- 17 iunie: Ladispoli: După 10 ani de păstorire
- 17 iunie: Cesano (IT): Despărțirea de pr. Adrian Chili


 

lecturi: 48.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat