Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Societatea Cuvântului Divin (SVD) la al 18-lea capitul general

151 participanți din 46 de țări de pe cele cinci continente, dintre care 58 de superiori și delegați ai Provinciilor, Regiunilor și Misiunilor, care îi reprezintă pe cei peste 6.000 de misionari verbiți, care lucrează în 84 de țări din toate colțurile lumii, membrii ai Generalatului din Roma, două reprezentante ale surorilor misionare Slujitoarele Duhului Sfânt, patru laici asociați reprezentând cele patru zone (AFRAM, ASPAC, EUROPA și PANAM), observatori SVD și personalul auxiliar se reunesc la Centrul "Ad Gentes" din Nemi (Italia), în perioada 17 iunie - 14 iulie 2018, pentru cel de-al 18-lea capitul general.

Tema acestui capitul este: "«Iubirea lui Cristos ne constrânge» (2Cor 5, 14): Înrădăcinați în cuvânt, angajați în misiunea sa".

Dincolo de abordarea temei principale, agenda capitulului va include și darea de seamă a Generalatului, a Zonelor, a Provinciilor/Regiunilor/Misiunilor, se vor revizui rezoluțiile, recomandările și directivele congregației propuse de cel de-al 17-lea capitul general, ca de altfel și propunerile, rezoluțiile și recomandările Generalatului, Provinciilor/Regiunilor/Misiunilor și a membrilor congregației și va fi ales superiorul general și consiliul său.

Societatea Cuvântului Divin (SVD) este o congregație de preoți și frați, întemeiată de sfântul Arnold Janssen în anul 1875 la Steyl (Olanda). Sunt mai cunoscuți sub denumirea Misionarii Cuvântului Divin (Misionarii Verbiți). Membrii congregației sunt prezenți și lucrează în toate continentele, majoritatea în pastorație, educație, apostolat biblic, mass-media, dreptate, pace și integritatea creației, și în alte ministere specializate.

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă semnat de pr. Modeste Munimi, SVD, coordonator general mass-media, cu următoarele date de contact: e-mail: communications@svdcuria.org; tel. 0039/0657115359.

Traducere și adaptare: Pr. Claudiu Eva, SVD


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat