Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

ZMT, Panama pregătită să primească 300.000 de pelerini din toată lumea

Delegați din circa 80 de Conferințe Episcopale și 38 de mișcări și comunități internaționale s-au reunit în aceste zile la Panama City pentru a întâlni comitetul local de organizare și instituțiile Zilei Mondiale a Tineretului pentru a discuta despre evenimentul care se va ține de la 22 la 27 ianuarie 2019 și a împărtăși entuziasmul tinerilor catolici pentru întâlnirea cu papa.

În timpul celei de-a doua întâlniri pregătitoare - prezintă situl Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață, retransmis de Vatican News - membrii comitetului local de organizare a ZMT și ai Bisericii catolice panameze, împreună cu reprezentanții instituțiilor, au dialogat cu delegați din toate continentele. "A fost o întâlnire foarte importantă și bine organizată, care ne-a ajutat pe noi toți să înțelegem mai bine așteptările și unele preocupări ale delegaților și pelerinilor care provin din toată lumea", explică părintele Alexandre Awi Mello, secretar al Dicasterului vatican, care a prezidat întâlnirea împreună cu cardinalul José Luis Lacunza Maestrojuán și cu arhiepiscopul de Panama, José Domingo Ulloa Mendieta.

"Această întâlnire îmi provoacă un mare entuziasm, pe care doresc să-l împărtășesc cu tinerii din Orientul Mijlociu. Sper să conving pe mulți dintre ei să participe la ZMT pentru a întâlni această comunitate așa de primitoare", relatează Firas Wehbe, coordonator național al tineretului din Liban, care se așteaptă să ducă la ZMT circa 100 de tineri pelerini libanezi de diferite rituri catolice.

Conform datelor comitetului local de organizare a ZMT, Panama este pregătită să primească cel puțin 300.000 de pelerini înregistrați, însoțiți de preoți și episcopi, și circa 5.000 de voluntari internaționali. Cea mai mare parte vor veni probabil din țările din America centrală, cu atât mai mult cu cât nouă dintre aceste țări au primit cu mare entuziasm și devoțiune simbolurile ZMT: Crucea și icoana Sfintei Fecioare Maria "Salus Populi Romani".

(După Vatican Insider, 15 iunie 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat