Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: O nouă serie de exerciții spirituale pentru preoți (11-15 iunie)

Mănăstirea "Maica Domnului de pe Muntele Carmel și profetul Ilie" din Luncani (Bacău) a găzduit în perioada 11-15 iunie 2018 o nouă serie de exerciții spirituale sub îndrumarea părintelui Bogdan Balașcă, OFM Conv.

Meditațiile părintelui au avut la bază istoria patriarhului Iosif. Fiu predilect al tatălui, Iosif este înveșmântat cu o haină specială. Chemat și trimis la frații săi, el parcurge un drum care culminează cu suferință, trădare și părăsire. Dar Domnul îi oferă nenumărate daruri cu ajutorul cărora el ajunge la o înaltă demnitate în Egipt. Acolo îi reîntâlnește pe frații săi veniți să cumpere grâu în anii de secetă și de foamete. Deznodământul istoriei acestui patriarh este plasat sub semnul iertării, al iubirii și al slujirii.

Părintele predicator a menționat încă de la început că situațiile de bucurie sau de tristețe prin care a trecut Iosif pot fi, la un moment dat sau altul, trăite de preoții zilelor noastre. Ne putem identifica, prin chemarea primită, prin haina preoțească dată de Domnul, cu fiul iubit care este trimis la frații săi să le poarte hrana cuvântului și a Euharistiei. De fapt, întregul parcurs al lui Iosif poate fi privit din perspectivă euharistică, așa cum este și misiunea zilnică a preotului. Interesantă a fost ideea exprimată de părintele Bogdan conform căreia Iosif i-a vizitat pe frații săi ducându-le hrană pentru că el îl iubea pe tatăl lor și era gata oricând să împlinească voința tatălui. În mod asemănător (a adăugat părintele) și preotul, în misiunea sa, cel mai bine ar putea fi animat, motivat de iubirea primită de la Tatăl ceresc și iubirea întoarsă către Tatăl prin faptul că îi slujește pe frații săi în Cristos.

Mulțumim Domnului pentru zilele de har, pentru ideile oferite de părintele predicator care ne-au luminat meditațiile personale și pentru disponibilitatea fraților carmeliți!

Pr. Romică Sociu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-15 iunie: Luncani: O nouă serie de exerciții spirituale pentru preoți


 

lecturi: 41.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat