Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: La revedere, grădiniță!

A sosit vara și odată cu ea mult așteptata și poate bine meritata vacanță mare. Pentru mulți dintre noi sosirea vacanței este motiv de bucurie însă tot acum poate la fel de mulți dintre noi trăim și alte sentimente, precum nostalgie, teama unui nou început, tristețea unei despărțiri temporare sau definitive de profesori, colegi sau prieteni. Început și sfârșit deci în același timp, presărat cu lacrimi și îmbrățișări, cu zâmbete și mâini strânse în semn de mulțumire și prețuire.

Cu multe emoții în suflet, dar și mai multe în glas, și preșcolarii grupei mari de la Grădinița "Sfânta Ana" din Săbăoani au spus la unison vineri, 15 iunie 2018, La revedere, grădiniță! Nu le-a fost deloc ușor să se despartă de aceea care timp de trei ani i-a călăuzit și i-a îndrumat atent punând zi de zi câte puțin din sufletul ei la zidirea unei temelii solide a personalităților lor - doamna profesoară Elvira Ghiurca. Nu le-a fost ușor să se despartă nici de colegii mai mici cu care au împărțit zi de zi masa timp de unul sau doi ani, cu care au râs, s-au bucurat, s-au jucat și au învățat. Iată de ce pentru cei 22 de copii acest început de vacanță nu a fost numai motiv de mare bucurie, căci, odată cu el, a adus și sfârșitul celei mai frumoase și poate a celei mai inocente perioade din viața lor - anii de grădiniță.

Pentru a nu lăsa loc doar sentimentelor de tristețe sau nostalgie, după salutul părintelui paroh al Parohiei "Sfântul Mihail, Arhanghelul" - pr. Irinel Iosub, absolvenții de grădiniță au dorit să încheie această frumoasă etapă din viața lor așa cum au știut mai bine, și anume printr-un frumos program artistic ce a constat în cântece, poezii, dans și strigarea pentru ultima dată a catalogului. Prin momentele prezentate au dorit să aducă recunoștința lor pentru tot ce au trăit, auzit, văzut și învățat alături și împreună cu colegii și doamna educatoare. Întregul program a reușit să readucă atât pe chipurile lor cât și pe chipurile tuturor celor prezenți bucurie și entuziasm, dar mai ales speranța că acest sfârșit de grădiniță va aduce un frumos început de școală.

În finalul programului artistic a urmat banchetul festiv, motiv pentru copii de a mai petrece câteva momente de joacă, dans și voie bună.

Mulțumim copiilor că ne-au dat ocazia și șansa de a face parte din viața lor timp de trei ani, pentru a-i ocroti și ajuta în devenirea lor umană și spirituală. Mulțumim în egală măsură și părinților pentru încrederea și sprijinul necondiționat pe care ni le-au acordat pe întreaga perioadă a preșcolarității copiilor lor.

Le dorim tuturor vacanță plăcută, mult succes la școală și să nu uite: această tristețe că s-a terminat nu trebuie să ne facă să uităm bucuria că s-a întâmplat.

Prof. Daniela Andrieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 iunie: Săbăoani: La revedere, grădiniță!


 

lecturi: 64.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat