Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lărguța: Celebrarea primului hram în cinstea Inimii Neprihănite a Mariei și sfințirea lucrărilor de renovare a bisericii

Ziua de sâmbătă, 9 iunie 2018, va rămâne o zi foarte importantă în istoria comunității din Lărguța, celebrarea primului hram în cinstea Inimii Neprihănite a Mariei, în prezența PS Aurel Percă, care s-a aflat pentru a doua oară în mijlocul acestei comunități, dar și pentru că, după cinci ani de rugăciune, dăruire și muncă, au fost finalizate și lucrările de renovare a bisericii.

Ceremoniile au început în jurul orei 10.45, când pr. Marius Sabău, parohul comunității, un grup de preoți, primarul comunei Nicolae Bălcescu, Anton Șiler, precum și o mare mulțime de credincioși, l-au întâmpinat pe PS Aurel Percă. O familie în port popular a oferit pâine și sare, iar părintele paroh împreună cu domnul primar i-au urat bun venit Preasfințitului Aurel Percă.

Sfânta Liturghie a început la ora 11.00. După salutul de bun venit adresat de părintele paroh, s-a dat citire decretului episcopal de schimbare a hramului comunității catolice din filiala Lărguța de la 7 octombrie, sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, și transferarea sa la sărbătoarea Inimii Neprihănite a Mariei, care se celebrează în fiecare an, la dată variabilă, după solemnitatea Inimii lui Isus.

În cuvântul său de învățătură, PS Aurel Percă ne-a invitat să privim la inima Mariei și să învățăm să iubim. Inima unei mame, spunea PS Aurel Percă, este mărită pentru că iubește mult, suferă mult și se preocupă mult de soarta copiilor ei. Măicuța noastră cerească are o inimă mărită pentru că se preocupă de noi, copiii ei. De asemenea, ne-a invitat să ne încredințăm și să invocăm mereu ocrotirea Maicii Domnului. Este o frumoasă garanție că, având-o pe sfânta Fecioară ca patroană și ocrotitoare, comunitatea noastră va fi mereu binecuvântă.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh Marius Sabău a adus mulțumiri Domnului că a binecuvântat comunitatea cu harul de a avea un lăcaș, renovat în întregime, și de a fi putut celebra primul hram dedicat Inimii Neprihănite a Mariei în prezența PS Aurel Percă. De asemenea, în cuvântul de mulțumire a amintit pe toți binefăcătorii care au contribuit alături de credincioșii din Lărguța și au pus umărul pentru a duce la bun sfârșit renovarea bisericii, cât și celor care au contribuit la buna desfășurare a acestei celebrări. Asupra tuturor a implorat binecuvântarea lui Dumnezeu și ocrotirea Mamei noastre cerești.

Înainte de binecuvântarea finală, Preasfințitul Aurel Percă i-a felicitat pe credincioșii acestei comunități în frunte cu părintele paroh și a transmis și salutul și recunoștința PS Petru Gherghel pentru disponibilitatea și jertfa lor în realizarea acestor frumoase lucrări.

Marcel Benedic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 iunie: Lărguța: Celebrarea primului hram în cinstea Inimii Neprihănite a Mariei și sfințirea lucrărilor de renovare a bisericii


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat