Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răchiteni: Onoare, mulțumire și prețuire

Duminică, 10 iunie 2018, în biserica din Răchiteni, la sfârșitul sfintei Liturghii de la ora 11.00, a avut loc un moment deosebit: decernarea diplomelor de recunoștință "Fericitul Anton Durcovici" domnului Petre Doboș, primar al comunei Răchiteni, doamnei Violeta Grumăzescu, director, și domnișoarei profesor Liliana Ghercă, ambele de la Școala Gimnazială Răchiteni, în semn de prețuire și mulțumire pentru contribuția deosebită în conservarea și promovarea valorilor sătești românești, cu binecuvântarea episcopului de Iași Petru Gherghel și a episcopului auxiliar Aurel Percă.

Părintele paroh Inocențiu Arcana a dat citire diplomelor de recunoștință, după care le-a oferit cu drag celor trei persoane prezente la sfânta Liturghie, în aplauzele credincioșilor.

Prin decernarea acestor importante distincții, Episcopia Romano-Catolică Iași, prin Excelențele Lor episcop Petru Gherghel și episcop Aurel Percă, dorește să evidențieze pe acei intelectuali legați de pământul lor strămoșesc care s-au remarcat în apărarea identității noastre, preocupându-se îndeaproape de tezaurizarea și valorificarea mărturiilor, documentelor etno-culturale, ale patrimoniului diecezan și național deopotrivă.

Cu emoție și considerație, doamnele profesoare au mulțumit păstorilor diecezei pentru această onoare, părintelui paroh și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui moment de sărbătoare. Totodată au adus un omagiu înaintașilor care au lăsat ca moștenire credința, portul popular și frumoasele tradiții.

Aceste valori pot fi transmise mai departe generațiilor tinere de către școală, Biserică și primărie, prin activități de promovare și conservare a patrimoniului cultural, social și spiritual, care reprezintă și neprețuitul tezaur de valori ale neamului nostru.

Ceea ce-i valoros trebuie păstrat cu sfințenie. De aceea dorim ca prin activitățile culturale pe care le desfășurăm în cadrul școlii și in comunitate să îi determinăm pe copii să descopere frumusețea și bogăția moștenirii lăsată de înaintași, iar oamenii care se implică în astfel de activități fac cinste școlii și comunității parohiale din Răchiteni și scriu frumoase pagini de istorie.

Prof. Cristina Ghercă


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat