Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Zi de sărbătoare cu un nou preot în Congregația "Don Orione"

Solemnitatea "Trupul și Sângele Domnului" este pentru Biserica întreagă o ocazie specială pentru a mulțumi bunului Dumnezeu pentru darul sfintei Euharistii. În această zi de sărbătoare, duminică, 3 iunie 2018, întreaga familie orionină s-a adunat în biserica "Mater Dei" din Roma unde părintele diacon Gabriel Ciubotariu a fost hirotonit preot prin impunerea mâinilor și prin rugăciunea de consacrare a PS Giovanni d`Ercole, episcop de Ascoli Piceno.

Au concelebrat directorul general al Congregației "Don Orione", don Tarcisio Vieira, don Aurelio Fusi, superiorul Provinciei "Maica Divinei Providențe" și numeroși preoți din Italia și din România.

Părintele diacon a fost înconjurat în această zi specială de rude, colegi și prieteni care s-au rugat împreună pentru ca el să devină un bun slujitor al altarului Domnului, un preot după inima lui Isus, după modelul și carisma sfântului Alois Orione.

La începutul omiliei, Mons. Giovanni d`Ercole, cu emoții, dar și cu mult curaj, a salutat rudele și prietenii părintelui diacon în limba română. Comentând pagina evanghelică a Cinei celei de Taină, a reamintit viitorului prezbiter care este misiunea și totodată datoria lăsată de Isus apostolilor și prin ei tuturor preoților, de a lua pâinea și vinul și de a celebra jertfa sfintei Liturghii pentru poporul lui Dumnezeu. Citând o scriere a sfântului Alois Orione, PS Giovanni a subliniat rolul preotului de a vesti Cuvântul divin și de a sluji pe cei săraci și marginalizați. Preotul, spunea episcopul consacrator, este mai întâi diacon, îndemnând la a nu uita importanța slujirii care trebuie să pătrundă periferiile existențiale ale societății, după cum a repetat deseori papa Francisc.

La sfârșitul ceremoniei, noul prezbiter a mulțumit episcopului Giovanni pentru disponibilitatea sa, tatălui și rudelor, superiorilor, formatorilor și tuturor celor prezenți.

Sărbătoarea a continuat și după sfânta Liturghie cu o agapă frățească la Institutul Teologic "Sfânta Maria", unde părintele Gabriel a petrecut ultimii ani de formare.

Părintele Gabriel Ciubotariu s-a născut la 29 decembrie 1989 și este originar din satul Izvoare - IS. A profesat pentru prima dată voturile de castitate sărăcie și ascultare în Congregația "Don Orione" la 8 septembrie 2012. A urmat Facultatea de teologie a Universității Pontificale Saleziene din Roma între anii 2012 și 2017. La 12 martie 2017 a depus profesiunea perpetuă în biserica "Toți Sfinții" din Roma, iar la 7 octombrie 2017 ÎPS Ioan Robu l-a hirotonit diacon în biserica Centrului "Don Orione" din Voluntari.

Noul prezbiter va celebra prima sfântă Liturghie în satul natal, Izvoarele, la 1 iulie 2018, urmând ca apoi să își desfășoare misiunea pastorală în comunitatea părinților orionini din Oradea.

Bunul Dumnezeu să-l însoțească mereu pe noul prezbiter, iar sfântul Alois Orione să mijlocească pentru el toate harurile necesare pentru a fi un bun păstor pentru poporul încredințat lui!

Silviu Dumea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 iunie: Roma: Zi de sărbătoare cu un nou preot în Congregația "Don Orione"


 

lecturi: 62.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat