Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Invitație la jubileul de 25 de ani de prezență în România a Surorilor Maestre Pie Venerini

Surorile din Congregația "Maestre Pie Venerini" vor celebra jubileul de 25 de ani de prezență în România, prin Liturghia care va fi celebrată în biserica "Fericitul Ieremia" din Bacău sâmbătă, 9 iunie 2018 , la ora 18.00.

Fondatoarea noastră, Roza Venerini s-a născut la Viterbo, Italia, în anul 1656. Prin viața ei de credință, sfânta Roza a conlucrat la planul lui Dumnezeu prin diferite opere caritativo-educaționale. A înființat mai multe școli care aveau la bază promovarea creștină și socială a omului, fiind ancorată pe motoul "a educa pentru a mântui ".

A murit la 7 mai 1728, în faimă de sfințenie, fiind declarată sfântă la 15 octombrie 2006, de papa Benedict al XVI-lea, care a spus cu ocazia canonizării: "Sfânta Roza Venerini este un exemplu de ucenic al lui Cristos, gata să părăsească totul pentru a împlini voința lui Dumnezeu".

Congregația și-a răspândit activitatea în multe țări, printre care și în România, în Dieceza de Iași, deschizându-se două comunități, una la Bacău și alta la Pildești, iar în Arhidieceza de București comunitatea din Târgu Jiu.

Pentru a marca acest eveniment, sâmbătă, 9 iunie 2018, la ora 18:00, în biserica "Fericitul Ieremia" din Bacău, prin prezenta Excelenței Sale Petru Gherghel, episcop de Iași, preoți, persoane consacrate precum și a multor credincioși, se va celebra sfânta Liturghie de mulțumire lui Dumnezeu pentru cei 25 de ani de activitate în România.

Trăirea sărbătorii va fi anticipată de un triduum pregătitor: miercuri, joi și vineri în cadrul sfintelor Liturghii de seară, ora 18:00, vor fi predici tematice care vor prezenta spiritualitatea, educația și carisma sfintei Roza.

Sâmbătă, 9 iunie 2018, înainte de sfânta Liturghie solemnă, începând cu ora 15.00, sunteți invitați la Grădinița "Roza Venerini" unde copiii și tinerii vor deschide sărbătoarea prin dansuri și jocuri. La ora 19.30, la subsolul bisericii "Fericitul Ieremia", suntem invitați pentru un scurt moment artistic regizat de ansamblul "Teatrul din Clopotniță" din Bacău.

Așteptăm să înnobilăm această sărbătoare prin prezența voastră.

Surorile din comunitatea Maestre Pie Venerini


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat